• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

112 Acil Çağrı Merkezi uygulaması yaygınlaşıyor.

112 Acil Çağrı Merkezi uygulaması yaygınlaşıyor.
Ülkemizde, Avrupa Ülkelerinde olduğu gibi 112 Acil Çağrı Merkezi uygulaması yaygınlaşıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen ve valilikler bünyesinde acil çağrı merkezi müdürlükleri tarafından hizmet vermekte olan 112 acil çağrı merkezleriyle, 110 İtfaiye, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi acil çağrı hizmetlerinin tüm illerde tek bir merkez altında birleştirilmesi ve acil çağrıların bu merkezlerden karşılanarak sevk ve koordine edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, bu uygulama pilot olarak bir çok ilde uygulanmaya başladı. Başlangıçta farklı kurumları tek merkezden koordine edip sevk etmekte zorlukların yaşanabileceğine dikkat çeken yetkililer,  uygulamanın tam olarak hayata geçtiğinde büyük kolaylık sağlayacağı bildirildi.

Güvenlik Uzmanı Şener Mengene Yangın,  afet ve doğal afetlerde tek merkezden müdahale olacak karmaşayı önleyeceğini söyledi.

Özellikle büyük şehirlerde zaman ve ekiplerin zamanında yönlendirilmesi trafik gibi sorunu da dikkate aldığımızda büyük önem kazanac Uygulğına dikkat çeken Mengene, şunları söyledi:

‘Müdahalede hız ve hizmet kalitesi ile birlikte aynı zamanda büyük bir yakıt tasarrufu da sağlamış olacaktır. Teknolojik gelişmelerle birlikte iletişim ve haberleşme alanında meydana gelen kolaylıkları kamu kurumlarına entegre etmek ve hizmet standartlarını yükseltmek açısından büyük avantaj sağlayacaktır. Uygulama bir çok ilde hayata geçti. Bolu, Düzce, Konya, Antalya gibi çok sayıda il ge başarı ile uygulanmaktadır. En kısa zaman da 81 ilde hayata geçmesini temenni ediyoruz. Tek numara projesi kapsamında altyapısı tamamlanıp faaliyete alınacak 112 acil çağrı merkezleri: İzmir, Bursa, Uşak, Bilecik, Sakarya, Bolu, Nevşehir, Amasya’dır. Tek numara projesi kapsamında faal 112 acil çağrı merkezleri olan iller: Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıke- sir, Burdur, Denizli, Düzce, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sivas, Yalova ve Yozgat'dır’

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25