• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Başkan Oral, Süt Sanayici Temsilcileri ile bir araya geldi

Başkan Oral, Süt Sanayici Temsilcileri ile bir araya geldi
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Süt Sanayicileri ile bir araya gelerek, coğrafi işaretli ürünlerin korunması, ulusal ve uluslararası pazarlara açılması ve marka haline gelmesi için yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

Erzurum Ticaret Borsası hizmet binasında bugün gerçekleştirilen ve Erzurum’daki Süt Sanayicileri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, öncelikli olarak sektörün sorunları, talepleri ve Erzurum Ticaret Borsası tarafından Coğrafi İşaret Belgeleri alınan, Civil Peynir ile Göğermiş Peynir’in ulusal ve uluslararası pazarlarda daha etkin bir şekilde pazarlanması ve Erzurum’a özgü ürünlerin marka haline getirilebilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu. 


Türkiye'de 3 binden fazla yöresel ürün olduğunu vurgulayan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Türkiye yöresel ürünler konusunda büyük bir zenginliğe sahip, ülkemizde toplam 432 Coğrafi İşaretli ürün var. Bunların 17’isi ilimiz adına alınmış coğrafi işaret belgeli ürünler. Hemen hemen her ilin kendine özgü özellikler taşıyan bir ürünü var. Bir ürünün belli bir yöreye, kente veya bölgeye ait olduğunu ispat etmenin en kolay yolu Coğrafi İşaret Tescilinden geçiyor. Yöresel değerler ancak tescille korunuyor. Erzurum ilimiz ile özdeşleşen “Erzurum Civil Peyniri” “Erzurum Küflü Civil Peyniri (Göğermiş Peynir)” ibareli coğrafi işaretimiz Erzurum Ticaret Borsamız tarafından ülkemizde koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınarak tescili yapılan coğrafi işaretli ürünlerimizin, il bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlaması bizler için önemlidir. Bugün burada bizim amacımız hep beraber, hep birlikte ve Erzurum’un vizyonuna ve misyonuna yakışır bir şekilde Erzurum’a özgü coğrafi işaretli ürünleri üst marka Erzurum olacak şekilde daha ilerilere taşımaktır.” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25