• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bilim Kurulu toplantısı sonrası belli oldu! Aşılama resmen başlıyor

Bilim Kurulu toplantısı sonrası belli oldu! Aşılama resmen başlıyor
Bilim Kurulu toplantısı sonrası belli oldu! Aşılama resmen başlıyor

Bakan Koca, yarından itibaren sağlık çalışanlarını aşılanmasına başlanacağını duyurdu. Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne geçti. Bakan Koca ve beraberindekiler koronavirüs aşısı oldu.

Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen Koronavirüs  Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 2021'in ilk basın  toplantısını düzenlediklerine işaret etti.
 
Bilim Kurulu'nun bugünkü ana gündem maddesinin aşı programı olduğunu  aktaran Koca, 30-31 Aralık tarihlerinde iki parça halinde Türkiye'ye gelen 3  milyon doz aşının teslim alınarak halk sağlığı depolarına taşındığını ve o  tarihten itibaren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun 14 gün sürecek güvenlik  testlerine başladığını anımsattı.
 
Koca, güvenlik testlerinin bugün itibarıyla tamamlandığını belirterek,  Türkiye'ye gelen her aşı için bu güvenlik testlerinin rutin olarak yapıldığını  söyledi.
 
Daha önce acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek  için Faz 3 çalışması Türkiye'de devam eden aşının ara sonuçlarını talep ederek  değerlendirdiklerini aktaran Koca, bu sonuçlara göre aşının yeterince güvenli  olduğunun anlaşıldığını ve acil kullanım onayı için de sürecin başladığını  hatırlattı.
 
 
"Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi en büyük  önceliğimiz"
 
Bakan Koca, bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz  Kurumunun aşının acil kullanım onayını verdiğini duyurduğuna işaret ederek,  güvenlik esaslarından taviz vermeden titizlikle çalışan personele, bağımsız  komite üyesi bilim insanlarına teşekkürlerini iletti.
 
Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına  başlanacaktır. Aşılar 81 ilimizin halk sağlığı depolarına teslim edilmiştir.  Vatandaşlarımız aşılama programının seyrini web sayfası üzerinden canlı olarak  takip edebileceklerdir. Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi en  büyük önceliğimizdir.
 
Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi  dışında aşının kullanılması da mümkün değildir. Aşının adaletle dağıtılacağından  ve Bilim Kurulu'nun belirlediği öncelik sırasından başka hiçbir uygulama  olmayacağından emin olmanızı isterim. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak  kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar ve randevu alarak  aşılarını olmaya gideceklerdir."
 
"Bugün yeni bir dönemin ilk günü"
 
Aşı çalışmalarında vatandaşların motive edilmesi noktasında devlet  büyüklerinin aşılanmasının da Bilim Kurulunca yararlı bulunduğunu, bunun örnek  teşkil edeceğini dile getiren Koca, şunları kaydetti:
 
"Bugün bizi bir yıl boyunca yıpratan, her hanemize temas eden küresel  bir salgının yıkıcı etkisini durdurmak üzere başlattığımız yeni bir dönemin ilk  günüdür. Sağlık çalışanlarımızın fedakarca uğraşları ile salgını durdurana kadar  aşıyı uygulamakta, tedbir ve kısıtlamalara uymakta kararlıyız. Hepimizin sağlığı  ve toplumumuzun huzuru için bu günün öneminin farkında olarak aşılama programına  destek olmanızı rica ediyorum."

"Sağlık Bakanlığımızdan bir mesaj aldım"
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Şehir Hastanesi'nde CoronaVac aşısı olduktan sonra Sağlık Bakanlığından telefonuna gelen mesajı paylaştı.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Şehir Hastanesi'nde CoronaVac aşısı olduktan sonra Sağlık Bakanlığından telefonuna gelen "Sayın Fahrettin Koca, Covid19 1. doz aşınız 2021-01-13 19:25 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi kurumunda uygulanmıştır. Sağlıklı günler dileriz." mesajını sosyal medya hesabından "Sağlık Bakanlığımızdan bir mesaj aldım" diyerek paylaştı.
 
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25