Yaklaşık 6 ay önce geldikleri Erzurum 'da zor şartlar altında yaşayan Zehra ve Nesir Ahmet Sultani 'nin 3 yaşındaki kızları Mehsa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nde hayatını kaybetmişti. Erzurum 'a mülteci olarak gelen Afgan ailelere ilk günden itibaren maddi ve manevi destek veren ER-VAK, Sultani ailesini acılı günlerinde de yalnız bırakmadı.
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, eşi Hülya Güzel, Kadın Komisyonu üyeleri Nuran Çelenk ve Nahide Pirim ile Gençlik Kolları Başkanı Burak Kazan, ziyaret ettikleri Afgan aileye taziyede bulundu. Acılı aileye her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Güzel, ülkelerindeki sıkıntılı durumlardan dolayı yurtlarını terk etmek zorunda kalan Afganistanlılar 'a bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Güzel, “Türkiye 'ye sığınma başvurusunda bulunan ve çoğunluğunu Afganlılar 'ın oluşturduğu yabancıları, yaklaşık 6 aydan beri konuk etmekteyiz. İşte bu ailelerden Sultani ailesi, kalp 3 yaşındaki kızları Mehsa 'yı kaybetmenin acısını yaşadı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nde küçük Mehsa 'yı Erzurum toprağına emanet eden annenin acısını paylaşmak için taziye ziyaretinde bulunduk. Acılarını paylaştığımız aileye her konuda destek vermeye hazırız” dedi.Ziyaret sırasında acılı anne Zehra Sultani (25), göz yaşlarına hakim olamadı.
Er-vak’tan Acılı Afgan Aileye Ziyaret

- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 19:15 - 7 Mart koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
- 18:57 - RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVGİSİ ADINI PALANDÖKEN’E YAZDIRDILAR
- 18:20 - Baro Başkanı Göğebakan: ‘Kadınlar baş tacımızdır’
- 18:17 - Vali Okay Memiş’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
- 18:13 - ‘Dünya’nın gözü Palandöken’deydi
- 18:10 - Karataş’tan 8 Mart mesajı
- 18:08 - Rektör Çomaklı; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun”
- 18:01 - Voleybol temsilcilerinden Rektör Çomaklı’ya ziyaret
- 13:26 - Alcan; “Salgın hastalıklar, şiddet, stres, çatışma, işsizlik, ayrımcılık, kaos ortamı Mobbingi tetikliyor”
- 13:22 - Dursun Ali Erzincanlı, minik hafız adayları ile buluştu
- 13:17 - Başkan Orhan’dan kadına yönelik şiddete tepki
- 12:40 - BB Erzurumspor’da Göztepe maçı hazırlıkları devam ediyor
- 12:35 - BAŞKAN SEKMEN’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
- 11:40 - KGK BÖLGE TEMSİLCİSİ FERİDE EDA ÇALIKUŞU; “PANDEMİ, EN FAZLA KADIN GİRİŞİMCİLERİ ETKİLEDİ”
- 11:36 - Sunar’dan sigarayı bırakan Palandökenlilere plaket
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.