• BIST 9558.3
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

ERZURUM'DAN FİNALE DÖRT TAKIM

ERZURUM'DAN FİNALE DÖRT TAKIM
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu faaliyet programında yer alan,Kulüpler Arası Halk Oyunları Grup müsabakaları,28 Nisan 2019 pazar günü Erzurum'da yapıldı.

Müsabakalara,grupta bulunan 7 ilin kulüpleri katılım sağladı.Erzurum,Ağrı,Ardahan,Bayburt,Kars ve Iğdır illerinden yaklaşık 400 sporcu ve 22 Takım,Türkiye Şampiyonasına hak kazanabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Salonunda yapılan müsabakalara,Türkiye Halk Oyunları Yönetim Kurulu Üyesi Taner BOZKUŞ'UN açılış konuşması ile başlandı.Yönetim Kurulu üyesi BOZKUŞ,Erzurum'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Federasyon Başkanımız Sayın Suat AKSU 'nun siz kıymetli hemşehrilerine çok selamlarını getirdim diyerek, katılımcı tüm kulüplere ve sporcularına başarılar diledi.

Programa iştirak eden,KKEF Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Osman SAMANCI Beye günün anısına,THOF Yönetim Kurulu Üyesi Taner BOZKUŞ tarafından plaket takdim edildi.Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü temsilen Yakutiye İlçe Şube Müdürü Suat YILMAZ,THOF yönetim ve kurul üyeleri yanısıra çok sayıda Halk oyunları sevdalısı,Kulüplerini desteklemek için salondaki yerlerini aldılar.

THOF Erzurum İl Temsilcisi Şahset İRTEN müsabakalar hakkında şu bilgileri verdi. 2019 faaliyet programında yer alan Kulüpler Arası Halk Oyunları Grup Müsabakalarının Federasyonumuz tarafından ilimize verilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir,Büyük Finalden önce çok büyük önem arz eden Grup Müsabakalarının Erzurum'da yapılması için Talimat veren,maddi manevi hiçbir desteğini esirgemeyen,Başkanımız Sayın Suat AKSU'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Erzurum'un ev sahipliği yaptığı bu organizasyonda her daim yanımızda olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz sayın Fuat TAŞKESENLİGİL' e, tüm şube müdürlerimize ve personellerine Halk Oyunları Camiamız adına özel teşekkür ediyorum.

ilimizi en iyi şekilde temsil eden ve kategorilerinde 1.lik kupalarını alarak,Finale katılma hakkı kazanan dört güzide kulübümüze,yönetici ve sporcularına,özelliklede Anne ve Babalara teşekkürlerimi sunarken,Final yolunda kendilerine başarılar diliyorum.

Erzurum Halk Oyunları Kulüpleri yarıştığı 4 kategoridede birinciliği rakiplerine kaptırmadan,Minikler de ERZURUM SANAT MERKEZİ SPOR KULÜBÜ,yıldızlarda,PALANDÖKEN HALK EĞİTİM SPOR KULÜBÜ,gençlerde ERZURUM KÜLTÜR TURİZM GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ birinci olurken,Büyükler kategorisinde ise birinciliği ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FOLKLOR ARAŞTIRMA SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ ile Dadaşlar dörtte dört yaparak müsabakalara damgasını vurdu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25