• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

ERZURUMLU PROF DR. ATMACA ROBOTİK CERRAHİDE TÜRKİYE'NİN SAYILI İSİMLERİ ARASINDA YER ALIYOR

ERZURUMLU PROF DR. ATMACA ROBOTİK CERRAHİDE TÜRKİYE'NİN SAYILI İSİMLERİ ARASINDA YER ALIYOR
Türkiye’nin tanınmış ürologlarından, Türk cerrahların harikalar yarattığı robotik cerrahide haklı bir üne sahip bulunan Erzurumlu Prof. Dr. Ali Fuat ATMACA, kamudaki çalışma hayatının ardından Ankara MEMORIAL hastanesinde göreve başladı.

Profesör Atmaca'nın başarıyla uyguladığı 'Robotik cerrahi,' üroloji başta olmak üzere kadın hastalıkları, genel cerrahi, kulak-burun-boğaz, kalp-damar cerrahisi ve göğüs cerrahisi ameliyatlarında kullanılıyor. Cerrahların her bölgeye erişimine olanak tanıyan bu sistem, aynı zamanda kansız ve izsiz ameliyatlar yapılmasını da sağlıyor. 

 EN YOĞUN KULLANIM ÜROLOJİK SORUNLARDA

Üroloji, robotik cerrahinin en yaygın kullanıldığı alanların başında geliyor. Prostat, mesane ve böbrek kanserlerinin cerrahi tedavisinde kullanılıyor.

Meslek hayatını Ankara MEMORIAL’de sürdürecek olan ATMACA Erzurum Tortum doğumlu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra aynı üniversitede üroloji uzmanlık eğitimini tamamladı. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışından itibaren Üroloji Kliniğinde sırasıyla Başasistan, Şef Yardımcısı ve Klinik İdari Sorumlusu olarak çalıştı. 2010 yılında Doçentlik ünvanını alan Dr Atmaca 2011 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesinin Üroloji Anabilim Dalının ilk öğretim Üyesi olarak göreve başladı. 2015 yılında aynı üniversitede profesör oldu. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapanmasıyla birlikte Şubat 2019 tarinde Ankara Şehir Hastanesinde Üroloji Kliniği Eğitim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Kasım 2019 da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ankara Şehir Hastanesindeki görevlerinden istifa ederek ayrıldı.

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25