• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Jeuvenile Akne Karşıtı Cilt Bakım Seti İle Aknelerden Kurtulun!

Jeuvenile Akne Karşıtı Cilt Bakım Seti İle Aknelerden Kurtulun!
Jeuvenile Akne Karşıtı Cilt Bakım Seti İle Aknelerden Kurtulun!

Akne, cildimizin orta bölümünde yer alan, cildi besleyen tabakaların ve yağ salgılaması yapan kanalların tıkanması sonucunda, şişmelerin oluşması ve sonrasında da bakteriler sayesinde ortaya çıkmasıyla oluşan bir cilt sorunudur. Deride bulunan yağ salgısının artması ve ciltte yer alan gözeneklerin tıkanması sonucu, insanlar arasında siyah nokta diye tabir edilen bazı durumlar oluşmaktadır. Daha sonra ise bu siyah noktalar, bakteriler tarafından ele geçirilir ve ciltte kabarık, kırmızı iltihap görüntüsüne sahip şişlikler meydana gelir. Aşırı büyük olan bu şişlikler deride iz bırakmaktadırlar. Akneler genel olarak ergenlik döneminde başlamaktadır. Bu durum kırklı yaşlara kadar uzayabilmektedir. Erkeklerde akne durumu, kadınlara oranla daha fazladır. Vücutta en sık görülen bölgeler ise yüz, kol, sırt ve göğüs bölgelerinde olmaktadır.

Akne (Sivilce) Oluşumunda Etkisi Olan Faktörler

Akne Vulgaris, genellikle ergen gençlerde görülen basit türde aknelerdir. En fazla yüz bölümünde görülmektedirler. Siyah nokta biçiminde veya sarı kapalı papül şeklinde görülür. Erken tedavi sayesinde bu aknelerin büyümesi önlenebilir. Akne Conglabata türündeki akneler ise, şiddetli bir şekilde görülen kistler şeklinde ortaya çıkar. Daha çok gövde bölümlerinde görülmektedirler. Bu akneler daha derin izler bırakabilmektedirler. Akne Fulminans türündeki akneler ise daha çok ergen erkeklerde görülür. Bu türdeki akneler, eklem ağrısı ve ateş yapabilen şiddetli türdendir.

Akne (Sivilce) Tedavisinin Yapılması

Akne tedavilerinde Retinoid adı verilen ilaçların krem türleri ve ağızdan alınan ilaçlar şeklinde kullanımları mevcuttur. Cilt yüzeyinin yağ dengesini sağlamak amacıyla en etkili şekilde cilt temizliği yapılmalıdır. Bunun içinde en iyi akne kremi kullanımını uygulamak gerekir. Ayrıca antibiyotiklerin de akne tedavisini geçirmede önemli bir yeri vardır. Yağ bezlerinin hareketliliğinin baskısını azaltmak ve yeni yağ oluşumunu önlemek içinde ilaçlar bulunmaktadır. Akne tedavisi için bu gibi ilaçlarda önemli yer tutmaktadır. Tedavisi olmayan yani iz bırakan akneler, hem kozmetik açısından hem de kişilerin ruhsal yönü açısından sorunlara neden olabilmektedir. Ciltte oluşan akne izlerinin giderilmesi için kimyasal peelingler, lazer peelingler ve dermaroller önemli yer tutmaktadır.

Akneler İçin Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yüzde yer alan akneler için, yüze özel sabunlar, yüz temizleme jeliakne karşıtı kremlercanlandırıcı yüz toniği kullanılabilir veya temizleyici olarak kullanılan jel solüsyonları ile yüz günde en az iki defa yıkanmalıdır. Sivilceli olan ciltler, leke oluşumuna karşı olarak çok hassas olabilmektedirler. Bundan dolayı da yağsız güneş kremi kullanımı bu tür ciltler için önemli yer tutmaktadır. Bu tarzdaki güneş kremleri ayrıca cildinizin nemlenmesini sağlar ve tahriş oluşumunu da önlemeye yardımcı olur. Kullanılan sivilce ilaçlarının ciltte yaratmış olduğu kuruluğu ve tahrişi önlemek içinde yağsız nemlendiriciler kullanmak cilt bakımından sağlıklı bir durum sunmaktadır. Akneleri, sivilceleri çıktıktan sonra sıkmamak gerekir. Aknelerin temizliği için dermatologlar tarafından belirlenen akne karşıtı kimyasal peelingler yardımıyla boşaltılması sağlanmaktadır.

Akne karşıtı ürünlerin kaliteli bir şekilde sunulduğu, akne sorunlarına çözüm olabilen en etkili akne kremi ürünleri ve diğer Jeuvenile ürünlerine www.jeuvenile.com adresinden ulaşabilirsiniz. Akne ile ilgili sorunlarınız var ise belirtmiş olduğumuz internet  sitemizden elde edeceğiniz akne karşıtı ürünlerimizi kullanarak çok kısa sürede olumlu sonuç alabilir, kendinizi daha huzurlu hissedebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25