• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

KGK, yabancı gazetecilerle Karabağ’da

KGK, yabancı gazetecilerle Karabağ’da
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), kardeş Azerbaycan’ın haklı tezlerinin anlatılması için ikinci kez 15 yabancı gazeteciyle gittiği Bakü'de temas ve incelemelerini tamamladı.

KGK heyeti ve konuk gazetecilerin son durakları Azerbaycan’ın yeniden fethettiği Karabağ oldu

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK), Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim, Dış Medya Meclisi Başkanımız Elşad Eyvazlı ve Genel Sekreter Yardımcımız Aynur Tattersall ile 15 yabancı gazeteciden oluşan heyetimiz, kardeş Azerbaycan’ın yeniden fethettiği Karabağ’a ikinci kez yabancı medya mensuplarıyla gezi gerçekleştirdi. 29 yıl önce Dağlık Karabağ’ın Hocalı şehrinde yaşanan Ermeni katliamının yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan’da bulunan heyetimiz ve yabancı gazeteciler, bu gezide de Azerbaycan medyasının ilgi odağı oldular. Ermeni zulmünün izlerini yerinde gören yabancı gazeteciler, Ermenistan işgalinden azat edilen Karabağ ve Dağlık Karabağ arazilerinde halen devam eden mayın temizliğini görüntülediler ve röportajlar yaptılar.
Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim "Karabağ arazilerinde mayın temizliği halen devam ediyor. Çok sıklıkla mayın patlamasına bağlı ölüm ve yaralanmalar oluyor. Kahpe Ermeniler işgal sonrası imar ve bayındırlık yerine mayınlama faaliyetlerine ağırlık vermişler" dedi.
BÜYÜK TAĞLAR'I DA İNCELEDİLER
Heyetimiz ve gazeteciler, Dağlık Karabağ’da Hocavendi’ye bağlı Büyük Tağlar Kasabası'nı da gezdiler. 1992 sonrasındaki işgalden sonra Azerbaycan ile Ermenistan arasında 44 gün süren savaşa kadar bu kasabada Ermeniler yaşıyordu. Genel başkanımız Dim "Savaş başlayınca burayı terk ettiler. Burası özbeöz Türk yurdudur. Nitekim, Hocalı’da da Azerbaycanlılar yurtlarından olmuşlardı" dedi.
Genel başkanımız Dim, yabancı gazetecilere Karabağ'ı yerinde gösterdikleri geziye ilişkin "Kardeş Azerbaycan hiç vakit kaybetmeden Karabağ’ı yeniden inşa ediyor. Aralık ayında yapımına başlanan Karabağ Havalimanı inşaatı da hızla devam ediyor. Bu bölgenin kalkınmasında havalimanı çok önemli. 3 bin 500 metrelik pistiyle tüm uçaklara hizmet verebilecek" dedi.
Ayrıca, Türkiye’ye kadar uzanacak olan duble yol ile enerji santralleri de hızla inşa ediliyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25