• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

MHP ERZURUM İL BAŞKANI NAİM KARATAŞ 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

MHP ERZURUM İL BAŞKANI NAİM KARATAŞ 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE  BİR MESAJ  YAYIMLADI
MHP İl başkanı Naim Karataş 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşte o mesaj:

İl başkanı Karataş ‘’ Mayıs 1944 olayları; baskı, şiddet, kovuşturma ve haksızlıkların bile, milli bir hedefi kendileri için pusula yapmış olanları inançlarından asla vazgeçiremediğini, işkence ve zulümlerin bir işe yaramadığını herkese açıklıkla ispat etmiştir.

Meydana getirdiği sonuçlar itibariyle, bu kutlu tarih aynı zamanda, aralarında merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in de bulunduğu milliyetçiliğin kutup yıldızlarının; Türk milletinin tarihi serüvenini yanlış ve kasıtlı yorumlayarak, yabancı ve aykırı fikir cereyanlarına davetiye çıkaranlara karşı gösterdikleri onurlu mücadelenin de miladı olmuştur.

Bu çerçevede milliyetçilik, Türk siyasal sistemine ve aktörleri arasına girmiş, toplum nezdinde katlanarak, büyüyerek ve gelişerek bugünlere ulaşmıştır.

Rahmetle andığımız merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın; cesur, atılgan ve geri adım atmayan milliyetçi dirilişe muhalefet eden ve bundan rahatsızlık duyan güruhla başlattığı mücadelenin yargıya taşınması 3 Mayıs hadiselerini ortaya çıkarmıştır.

Aynı zamanda milliyetçiliğin de yargılandığı söz konusu hukuki süreçte, Türk milliyetçileri ilk kez sivil bir muhalefet olarak varlıklarını ispatlamışlar ve aidiyet hissiyle kendilerini feda etmeye hazır oldukları Türk milletini yüceltmek için her fedakârlığı yapacaklarını göstermişlerdir.

1940’lı yılların kamplaşmış toplum, taşlaşmış devlet yapısında; aklı, hakkı, irfanı ve ideali temsil eden milliyetçiliğin iftihar ve aziz isimleri, sonraki nesiller için de heyecan ve ilham kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor; hiç bir saldırının yıldıramadığı ve tarihe altın harflerle yazılmaya namzet şanlı bir mücadele ortaya koyan milliyetçi kahramanları şükran, minnet ve özlemle anıyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, tüm ülkü şehitlerimize  Yüce  ALLAH’ tan  rahmet diliyorum.’’

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25