• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim kararı...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim kararı...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik. Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. 15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri görmeliyiz" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime dair önemli mesajlar veren Bakan Ziya Selçuk, eğitim alanındaki Kovid-19 tedbirlerine ilişkin, "Geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim." dedi.
Bakan Selçuk şunları söyledi: "Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız.Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik.Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci  bittikten sonra karne olabilir. Yüz yüze karne vererek hareketliliği  artırmak gibi bir niyetimiz yok.
Dijital karne söz konusu. Okulları  açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız,  düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak  zorundayız.
 
15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz,  hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri  görmeliyiz.
 
(Sosyal medyada talep çok oldu, bunu  yapalım), bu mümkün değil, bu bir yanılgı. Eğitim bilimsel verilere göre  yapılıyor."
 
Aşı takvimine bağlı  olarak yaşlılar, hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımızdan sonraki ekipte  öğretmenlerin de yer alması noktasında ilkesel olarak müzakerelerimiz var." 
 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25