• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

PALANDÖKEN GELİŞİM DERNEĞİNDEN BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR

PALANDÖKEN GELİŞİM DERNEĞİNDEN BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR
Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman LOKMACI Kitap Fuarı ile alakalı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür etti. İşte o açıklama:

27 Nisan -5 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da Recep Tayyip ERDOĞAN Fuar Merkezi’nde bu sene ikincisi düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı ile ilgili olarak şehrimizde bu alanda faaliyet  gösteren esnafın yer kiralarının fazla olması yönünde ki şikayetleri gerek yerel basınımız gerekse de STK lar tarafından dile getirilmişti.

Derneğimiz tarafından da bu konuda bir açıklama yapılmış, yapılan basın açıklamamız basın organlarında yer bulmuştur.

Derneğimizin bu güne kadar ortaya koyduğu “Bu şehir için bir taş koyana, destek olma anlayışı” bizleri konunun takipçisi olmaya itmiştir.

Fuar ile ilgili olarak bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak adına TÜYAP yetkilileriyle görüşme sağlanmış, birinci ağızlardan şu bilgilere ulaşılmıştır.

*Bu sene yapılan Kitap Fuarı Erzurum’da bu manada düzenlenen 5’nci kitap fuarıdır. İlk üç Kitap Fuarına bu konuda faaliyet gösteren Erzurum esnafı ücretsiz olarak katılmış, gerekli maliyetleri Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmıştır.

*Yapılan son iki fuar yapılan anlaşma neticesinde TÜYAP tarafından organize edilmiştir. Geçen sene yapılan fuarda ise Erzurum esnafından her hangi bir ücret alınmamıştır.

*TÜYAP tarafından Erzurum’da farklı alanlarda senede 12-13 fuar düzenlenmekte, yapılan bu fuarlar şehrimize özelliklede ekonomi noktasında katkı sağlanmaktadır.

*Bugün gündemde olan Kira giderlerinin yüksek olması sebebiyle şehrimiz esnafının kitap fuarına katılamaması hususu noktasında, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN devreye girmiş “ Bu fuarda Şehrimizin Esnafının olmasını da istiyorum” diyerek soruna çözüm aramıştır.

Sayın Mehmet SEKMEN’in girişimleri doğrultusunda TÜYAP ilk defa yaptığı bir uygulama olarak Erzurum esnafına %40 lık bir indirim yapmış, bu indirimi de kabul etmemeleri halinde kitaplarını sattıkları 2 hatta daha fazla yayın eviyle anlaşarak fuarda standlarını açabilmeleri imkanını sunmuştur.

*Birkaç esnafımızın yapılan görüşmelerde ortaya koydukları olumsuz tavır ise konunun çözülemez bir hal almasına sebep olmuştur.

Edindiğimiz bu bilgiler neticesinde anlıyoruz ki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN şehrimiz esnafına sahip çıkma adına üzerine düşeni yapmıştır. Kendisine Palandöken gelişim Derneği ve Gelişim Erzurum Dergisi olarak şehrimiz adına teşekkür ediyor, düzenlenen Kitap fuarının şehrimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Kamuoyuna arz ederiz.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25