• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Rektör Çomaklı, Tuncay Bekar’a Yeni Görevinde Başarılar Diledi

Rektör Çomaklı, Tuncay Bekar’a Yeni Görevinde Başarılar Diledi
Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Tuncay Bekar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Erzurum Bölge Müdürlüğü görevini devralan Tuncay Bekar, kurum yöneticisi olarak ilk ziyaretlerinden birini Rektör Çomaklı’ya yaptı.

Basın mensuplarının haber kaynağı bulma ve toplumu bilinçlendirme noktasında akademisyenlerden oldukça faydalanıldığını söyleyen Tuncay Bekar, Erzurum’un tanıtılması ve kalkınması açısından Atatürk Üniversitesinin önemli bir misyon yüklendiğini ifade etti.

Kurumların iş birliği içinde olmalarının oldukça faydalı sonuçlar doğuracağını savunan Tuncay Bekar, misafirperverliği dolayısıyla Rektör Çomaklı’ya teşekkür etti.

Anadolu Ajansının tarihinin nerdeyse Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihiyle adeta özdeş olduğunu ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Ülkemizin sesini dünyaya duyurmak misyonu ile yola çıkan ve çalışmalarıyla bu görevi oldukça başarılı bir şekilde yerine getiren Anadolu Ajansı dünyanın en etkin uluslararası haber ajanslarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.”

Üniversite Olarak Son 3 Yılda 88 Patent Başvurusu Yaptık

Üniversitedeki gelişmeler ve yapılan çalışmalar hakkında konuğuyla bilgi paylaşımında bulunan Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi olarak toplumla el ele vererek şehrimize değer katmayı hedefliyoruz. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesine ara vermeden devam ediyoruz. Bu çalışmaların neticesinde 3 yılda 88 patent başvurusu yaptık. Üniversitelerin bilimsel başarılarının girişimcilik ve yenilikçilik endeksi ile ölçümlendiği günümüzde, akademisyenlerimizin patent ve faydalı model olabilecek çalışmalarını destekliyoruz.”

“2016 yılına kadar 17 patent başvurusu yapılan üniversitemizde, 2016-2018 yılları arasında toplam 69 patent başvurusu yapıldı. İçerisinde bulunduğumuz Eylül ayında ise 19 patent başvurusu için destekleme kararı alındı. Türkiye’de patent başvuru sayısına göre 2014 yılında 30. sırada yer alan Erzurum, yıllar geçtikçe bu başarı çıtasını yükselterek 2018 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılan son sıralamada 19. sırada yerini aldı. Hedefimiz; girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde üniversitemizi üst sıralara taşımak ve şehrimizin patent başvuru sayısını yükseltmektir” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25