• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Türkez Cinna Gen İlaç’ın Üretim Tesisi Açılışına Katıldı

TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Türkez  Cinna Gen İlaç’ın Üretim Tesisi Açılışına Katıldı
TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, biyoteknoloji ilaç üretimine katkı sağlayacak olan CinnaGen İlaç’ın Çerkezköy Üretim Tesisi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkez; “Bu tesis özelinde gerçekleştirilecek her türlü üretim faaliyetinin Türkiye’nin teknolojik ilaç üssü olması yolunda değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, “en önemli stratejik hedefimiz” olarak nitelendirdiği ilaç, aşı ve tıbbi cihazda yerlileşme ve millileşme vizyonu doğrultusunda, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) olarak dışa bağımlılığın bulunduğu ilaç, cihaz ve aşı konularında etkin ve kalıcı çözümler üretmeyi hedeflediklerini de belirten Türkez; “Bu amaçla ilk adım olarak ‘Bireysel ve Dönüşümsel Tıp’ alanında uygulamalı projeler için 8 Temmuz 2019 tarihinde çağrıya çıkacağız. Yine çok yakın dönemler içerisinde gerekli olan diğer alanlarda da proje çağrılarına çıkmayı planlıyoruz” dedi. Türkez, bu projenin, sektör çalışanlarının son teknoloji ile eğitim almalarına da katkıda bulunulacağına dikkat çekti.

Bu konuda, içinde bulunduğumuz hafta başında İrlanda ve İsveç’te uluslararası eğitim kurumları ile iş birlikleri oluşturduklarını belirten Türkez şunları kaydetti: 

“Bu konuda sizlerin katılımınızı, desteğinizi ve gerekli yönlendirmeleri bekliyoruz. Ayrıca, 27-29 Ekim 2019 tarihlerinde ise ana teması Biyoteknoloji olacak olan VI. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nı gerçekleştireceğiz. Sektör temsilcileri olarak sizleri dinlemeye, sizlerden gelen önerileri değerlendirmeye, sizlerle birlikte iş birlikleri kurmaya her zaman açığız. Bu vesile ile Çerkezköy Üretim Tesisinin sektör ve ülkemiz için tekrar hayırlı olmasını dilerim.”


The General Secretary of TÜSEB Attended the Opening of CinnaGen Pharmaceuticals Production Plant

The General Secretary of TÜSEB Prof. Hasan Türkez attended the opening ceremony of the Çerkezköy Production Facility of CinnaGen Pharmaceuticals, which will contribute to production in pharmaceutical biotechnology.

Türkez, giving a speech at the opening ceremony, remarked; "We believe that any production activity that will take place on this facility will provide valuable contributions on the way of Turkey becoming a base for pharmaceutical technologies.”

Türkez also noted that, in line with Fahrettin Koca's vision of domestication and nationalization of pharmaceuticals, vaccines and medical devices, which he described as “our most important strategic goal”, Health Institutes of Turkey (TÜSEB) will aim to produce effective and lasting solutions regarding the foreign dependence on pharmaceuticals, devices, and vaccines. “To this end,” Türkez stated, “as a first step, we will call for applied research projects in the field of Personalized and Translational Medicine on 08 July 2019. We are also planning to call for projects in other necessary areas in the near future.” Türkez pointed out that this project will also contribute to the training of sector employees using the latest technology.

Stating that earlier this week they have established cooperations with international educational institutions in Ireland and Sweden, Türkez said:

“We look forward to your participation, support and guidance on this matter. Furthermore, between 27-29 October 2019, we will hold the VI. Turkish Medical World Congress whose main theme will be Biotechnology. We are always open to listen to you,  evaluate your suggestions, establish cooperations with you as sector representatives. Thereby, I wish that Çerkezköy Production Facility will be beneficial for the sector and our country.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25