• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

UCİM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ NARMAN MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA

UCİM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ NARMAN MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA
Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, (UCİM) ve Erzurum Barosu iş birliği ile Narman Meslek Yüksekokulu’nda “ Çocuk İstismarına Yönelik Farkındalık Konferansı” düzenlendi.

UCİM Erzurum Temsilcisi ve Genel Başkan Danışmanı  aynı zamanda Atatürk üniversitesi avukatı olan  Av.Ayşegül Aydoğan, UCİM Erzurum Hukuk Komite Başkanı Av. Begüm Şekertekin ve UCİM Erzurum Hukuk Komite Üyesi Feride Aşırt’ın konuşmacı olduğu konferansa Narman Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri olan çocuk istismarı konusunda hukuki ve sosyolojik bilimsel verileri aktaran konuşmacılar; istismardan korunma yolları ve olası istismar durumunda nasıl davranılması gerektiğine ilişkin önemli bilgiler aktardılar.

Narman Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç.Dr. Oğuz Akın Düzgün  “ Yapılan konferans her bir birey için önemli bilgiler taşımakta. Bu konuda bildiğimiz yanlış bilgileri doğru bilgilere çevirdik. Toplumsal duyarlılığa üniversitemiz oldukça önem vermekte ve bu alanda önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu anlamda ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri olan çocuk istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda bilinçlenmek ve çocuklarımızı korumak hepimizin en büyük görevidir.” diyerek konferanstan dolayı UCİM Erzurum Temsilcilik ekibine teşekkürlerini iletti.

UCİM Genel Başkan Danışmanı Aydoğan “Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ve Erzurum Barosu iş birliği ile düzenlenecek olan ve Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan ilçe meslek yüksekokullarında eğitimlerine devam edeceğiz. Çocuk istismarını engellemek için en önemli mücadele yöntemi eğitimler ve konferanslardır. Bu doğrultuda yapılan iş birliğinden ve bu konudaki hassasiyetinden dolayı Atatürk Üniversitesi’ne, Erzurum Barosu’na ve bizi yoğun bir ilgi ile dinleyerek misafir eden Narman Meslek Yüksekokulu müdürü Sayın Doç.Dr. Oğuz Akın Düzgün başta olmak üzere; tüm Narman Meslek Yüksekokulu yönetimi, akademisyenleri, personelleri ve tüm öğrencilerine teşekkür ederiz.” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25