• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Yavuz İDİZ Vekili AV. Hazal DÜZEL açıklama yaptı..

Yavuz İDİZ Vekili AV. Hazal DÜZEL açıklama yaptı..
Sosyal Medyada yer alan bir yazının Erzurum Olay'da yayınlanmasıyla ilgili olarak Av. Hazal Düzel bir açıklama yaptı. Düzel açıklamasında ‘’ Müdür Vekilinin Tahammülsüzlüğü Erzurum’u Üzdü’’ başlıklı yazı hukuka aykırıdır' dedi. İşte o açıklama:

Söz konusu yazıda müvekkilim Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Yavuz İDİZ’in ‘’Ne biçim insansınız , burası resmi kurum, öyle keyfinize göre buraya park yapamazsınız , bariyeri hiç açtıramazsınız , bu konuda daha fazla ısrar etmeyin çekin gidin buradan , aksi halde polis çağırırım. Erzurumluların bu yobazca ısrarını bir türlü anlayamıyorum. ‘’ gibi sözler sarfettiği yer almaktadır. Yayımlanan yazıda yer alan hususlar tamamen gerçek dışı , her türlü somut delilden uzak iddialardır.

   Müvekkilim Yavuz İDİZ söz konusu olayda , karşı tarafın herhangi bir hukuki hakkını zedelememiştir. Cenazeye katılan araçlarının rahat geçiş yapabilmesi adına gerekli talimatı veriyorken kötü muamele , tehdit ve hakarete maruz kalmıştır.Karşı taraf hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

    Karalayıcı ve hedef gösterici nitelikteki bu iddialar müvekkilim Yavuz İDİZ’in saygınlığını ağır bir şekilde sarsmakta, kriminalize etmektedir. Müvekkilimin kamu görevini yerine getiriyor olmaktan dolayı karşılaşmış olduğu muamele kişilik haklarını da ihlal etmektedir.

   Basın özgürlüğü bir yönüyle halkı ilgilendiren haber ve görüşleri iletme özgürlüğü ve diğer yönüyle halkın bu bilgi ve görüşleri alma hakkıdır. Ancak söz konusu yazı bakımından basın özgürlüğünden yahut haber alma hakkından bahsetmek mümkün değildir. Çünkü ne yazık ki bu yazı, gerçek dışıdır ve kamuoyunun yararına yahut bilgisine konu teşkil edebilecek nitelikte değildir. Temelden yoksun, ispata muhtaç ve muğlak ifadelerle kamuoyunu yanıltma ve müvekkilim Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Yavuz İDİZ’İN itibarını ağır bir şekilde sarsma amacı gütmektedir.

Netice itibariyle Cevap düzeltme konusu yazının derhal yayından kaldırılması gerekmektedir.

Söz konusu yazıyı kendi sosyal medya hesabından yayınlayarak kamuoyunu yanıltan ve müvekkili açıkça hedef gösteren  ve hakaret içerikli yorumlarla müvekkilin kişilik haklarına saldırıda bulunan kişiler hakkında her türlü yasal hakkımızı kullanmak üzere Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25