• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

2 Aylık Yavru Kedi Hangi Mama Yer?

2 Aylık Yavru Kedi Hangi Mama Yer?
2 Aylık Yavru Kedi Hangi Mama Yer?

Aynı insanlarda olduğu gibi kedilerde de bebeklik son derece önemlidir. Sağlıklı büyüme, görme, vücut ve kas sisteminin gelişmesi, bağışıklık sistemi ve tüy gelişimi gibi konular için 2 – 4 aylık kedilerin beslenmesi büyük bir önem arz eder. Bu sebeple doğru, yavru kedi maması seçeneklerinden destek alınabilir. Peki ama hangi kedi maması bu konuda daha değerlidir.

Öncelikle yapılan bir yanlıştan bahsederek devam etmek isteriz; yavru kediler için kısır kedi maması tavsiye edilmemektedir. Bunun başlıca nedeni ise diyet listesi farklılığıdır. Bu sebeple seçtiğiniz yavru maması için yüksek protein ve yağ içeriğine dikkat etmeniz önemlidir. Bunun dışında A, D, E ve K vitaminleri açısından zengin bir mama tercih edebilirsiniz.

Beslenme Sıklığı Mama Kadar Önemlidir

Enerji ihtiyacının fazla olması ve büyümeden dolayı da yavru kedi maması söz konusu olduğunda beslenme sıklığı son derece önemlidir. Bu sebeple büyüme ve gelişmeyi destekleyici yüksek enerji içeriği bulunan mamalar tercih edilebilir. Bu sebepledir ki, kısır kedi maması önerilmez. Çünkü bu kedi mamalarının içeriği daha düşük enerjiye sahiptir. Buna da özellikle dikkat etmek gerekmektedir.

Sıklığını ise şu şekilde belirtebiliriz: İlk olarak bu konuda veterinerinizden destek almanız önerilir. Yalnız böyle bir imkanınız bulunmuyorsa, veterinere kediyi ulaştırana kadar mutlaka günde 3 ya da 4 kez beslemeye gayret gösterin. Bunun dışında doğru yavru kedi maması tercih ederek başlayabilirsiniz. Kedi mamasının üzerinde yazan beslenme sıklığına da dikkat ederek kedinizi beslemeye devam edebilirsiniz.

Hızlı Büyüyen Sağlıklı Kediler

Eğer dikkat ederseniz, kedinizin hızlı bir şekilde büyüdüğünü görürsünüz. Bu sebeple bol bol su verin, mamasını aksatmadan verin, kısır kedi maması gibi mamalar yerine enerji içeriği daha bol olan mamalarla besleyin. Tüm bu seçeneklere dikkat ederseniz son derece kısa bir süre içerisinde kedinizin ihtiyaç duyduğu olgunluğa eriştiğini görebilirsiniz.

Sonraki süreç içerisinde de mutlak suretle mamasını değiştirmeniz gerektiğini unutmayın. Bu konuda en büyük yardımcınız petpal.com.tr adresi olabilir. Bu adresten destek, bilgi ve detaylara ulaşabilirsiniz.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25