• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

32 BİN KİŞİ ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN YANDI..

32 BİN KİŞİ ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN YANDI..
Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi, 5 bini yataklı olmak üzere 30 binden fazla hastaya merhem oldu.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2009 yılında açılışıyla kurulan  ve şehir hastanesinin açılmasıyla faaliyetlerine devam eden yanık tedavi merkezi  32 bin kişinin çeşitli nedenlerle yanığa maruz kaldığı Bölgemiz,ilimiz ve yurdumuzun çeşitli ilerinden gelen 5 bin kişi yataklı, 27 bin kişi  ayakta tedavi  olmak üzer toplam 32 bin kişiyi iyileştirilerek taburcu etti.
 Yanık Tedavi Merkezi, sahip olduğu yüksek tedavi ve rehabilitasyon teknolojisiyle dikkat çekiyor. 
Türkiye’nin dört bir  yanından çeşitli yanık nedenleri ile gelen en zor vakalar bile merkezde rahatlıkla tedavi edilebiliyor.
Şehir hastanesinin açıldığı günden itibaren pandemi süreci dahil aralıksız hizmet vermeye devam eden yanık tedavi merkezi yaptığı başarılı tedavi süreçleri ve imkanları ile adından söz ettirmeyi başardı. Op.Dr.Mehmet Öztürk ün klinik sorumlusu olduğu merkezde 2 Doktor,4 sağlık memuru,14 hemşire ve yardımcı personel çalışmakta.
 Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan yanık vakaları sonrası adeta şifa arayanlar için merkez olan Yanık Tedavi Merkezi, bugüne kadar 5 bin  hastaya yataklı tedavi uyguladı. Ayakta tedavi edilen hastalarla birlikte bu sayı 32 bini geçti. Merkezde, 2022 yılında yataklı tedavi uygulanan hasta sayısı ise 5 bine’ ulaştı.
 Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr.Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör merkezin  bölge için gerekliliğinden bahsederek;
Yanık Tedavi Merkezimiz Erzurum ve bölge için önemli bir merkez “Özellikle, taşrada yaşanan tandıra düşme sonucu oluşan yanıklar, elektrik ve sıcak sıvı yanığı,kimyasal yanıklar,bitkisel yanıklar ve çeşitli kaza ve sebepler sonucu oluşmuş yanık vakalarında, vatandaşlarımızın tedavilerinin süratli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi hedeflenerek oluşturulan Yanık Tedavi Merkezimizde, yanık vakaları nedeniyle yatırılan hastalarımızın, tetkik ve tedavilerinin yapıldığı 26 yataklı merkezimizde, 2 küvet, 2 yıkama sedyesi, 1 ekstremite  debritman cihazı, otomatik hasta taşıma sedyeleri bulunmaktadır.
Merkezimizde durumu ağır olan yoğun bakım hastalarımızın takipleri ise 24 saat kesintisiz yapılmasının yanı sıra ayaktan tedavi gören cilt yanık yüzde oranı ve yanık derecesi düşük yanıklı hastalarımız için de poliklinikte hizmet verilmekte dedi..
 Yanık tedavi merkezi sorumlusu Op.Dr.Mehmet Öztürk ve Dr.Onur Ceylan merkeze yatan hastaların  tedavilerinin yanık kaynaklı olduğu için biraz uzun sürdüğünü ,burada yatan hastalarla çalışanların bir aile ortamı gibi yakın diyaloklarının oluştuğunu tedavi sonrası taburcu olan o hastalardan hep olumlu geri dönüşler aldıklarını söylediler.
Yanık tedavi merkez doktorları; kliniğimizde gerek yatarak gerek polikliniğimizde tedavi olarak giden hastalarımızın sonraki süreçlerinde de her yanıkları için yakın takipleri yapılamakta her türlü rehabilite ve kozmetik desteği sağlanmaktadır dediler..
Yanık tedavi merkezinden taburcu olan hasta ve yakınlarından Başhekime merkez çalışanları için teşekkür..
Yanık tedavi merkezinde tedavi gören hasta ve hasta yakınları serviste gördükleri yakın ilgi tedavi esnasında gösterdikleri  hassasiyet ve sıcak samimiyetlerinden dolayı teşekkür ediliyor..
Merkezde tedavi gören bir hasta yakını yazdığı teşekkür yazısında; Sayın Başhekimim yanık merkeziniz bir tedavi merkezinin yanı sıra gelen hasta ve yakınları için oluşturulmuş bir sıcak yuva gibi, kendi ailemden birine yazıyor gibi kaleme alıyorum bu teşekkürümü.
ALLAH sizlerden ve merkezdeki tüm çalışanlardan razı olsun yanık vakaları olduğu için sabırla ve hassasiyetle emek veriliyor güler yüzleri mahremiyet yakınlıkları  biz hasta ve yakınlarını inanılmaz memnun ve mutlu etmiştir ilgi ve özeninizden dolay hepinize sonsuz teşekkür ediyorum..

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25