• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C

Ak Parti Milletvekili adayları hız kesmiyor...

Ak Parti Milletvekili adayları hız kesmiyor...
Ak Parti Milletvekili adayları Erzurum'u ilçeleri, köyleri ve mezralarıyla didik didik tarıyor.

-ALTINOK; ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ SIFIRA İNDİRİYORUZ
-Öncü; Engeller azmime engel olmadı
-ÖZ, KARAYAZI’DA KONUŞTU; “ARAMIZA KİMSE NİFAK SOKAMAZ”
-FIRAT’TAN İSTİKRAR VURGUSU
-ÇELİK; ERZURUM'U YEŞİLE BÜRÜNDÜRDÜK
-KOCAALİLER; AK PARTİ İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇIYOR

 

ALTINOK; ŞENKAYA VE OLUR’DA


Önceki Dönem İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, seçim gezilerini Şenkaya ve Olur’da devam etti. İlk olarak Şenkaya’da İlçe Başkanı Ömer Faruk Özcan ve Belediye Başkanı Yavuz Bedir, tarafından karşılanan Altınok’a Olur İlçesi’nde İlçe Başkanı Mevlut Kaya ve Belediye Başkanı Sıddık Demircan refakat etti. Şenkaya’nın Akşar, Yoğurtçular, Özyurt, Söğütler, Balkaya, Mahalleleri ile  Balkaya Kömür İşletmelerini gezen Altınok, ardından Olur İlçesi’ne hareket etti. Yukarı Karacasu Aşağı Karacasu, Boğazgören ve merkeze Yeşilbağlar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili ve Adayı Selami Altınok, AK Parti iktidarlarının çevre politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti olarak halkın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedeflediklerini aktaran Altınok, 20 yılda önemli düzenlemelere imza attıklarını söyledi. Alt yapı ve üst yapıda devrim niteliğinde projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden, Altınok, “Çevre bakanlığımız tarafından kaynaklarımız verimli kullanmak suretiyle temiz şehirler ve yaşanabilir alanlar inşa edildi. Toplama ve ayırma merkezleri atık geri kazanım merkezlerini Erzurum’a kazandırdık. 2003-2022 yılları arasında Erzurum ili için yaklaşım 83 milyonluk ödeneğin ayrıldığını biliyoruz. Erzurum merkez ve ilçe belediyelerine ise 90 adet çevre temizlik aracı hibesi yapıldı. İl genelinde şu an da arıtma hizmeti alan yaklaşık 460 bin vatandaşımız bulunuyor. Partimizin çevrenin korunması anlamında daha büyük ölçekli çalışmaları olacaktır. 14 Mayıs seçimleri sonrasında yepyeni projelerin olacağını gereceğiz” dedi.
Öncü, engelli öğretmen ataması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Fatma Öncü, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Palandöken ilçesinde, Palandöken Belediyesi tarafından Pazarcı esnafının dernek çalışmalarını da yürüteceği Sosyal Hizmet Binasının açılış törenine katılan Öncü, ardından Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde vatandaşlar ve esnafla selamlaştı. Esnaf ziyaretlerinin ardından ev ziyaretleri gerçekleştiren Öncü, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için destek istedi. Ziyaretlerde vatandaşlara hitaben konuşan Öncü, son yapılan 3 bin 500 engelli öğretmen atamasına vurgu yaparak şunları söyledi; “Ben imkânsızlıklar nedeniyle ellerimi kaybetmiş bir insanım. Engelim benim için azmime engel olamadı. Çok çalıştım, avukat oldum. İki dil öğrendim. Yıllarca üst düzey yöneticilik yaptım. Dünyada ilk engelli bir vatandaş olarak Bakan yardımcılığı yaptım. Şimdi de şehrimi temsil etmek için Cumhurbaşkanımızın onaylarıyla milletvekili adayıyım. Engelliler için bu kazanımlar kolay olmadı. Yıllardır engelli vatandaşlarımızın hakları için mücadele etmiş birisi olarak son 20 yılda Türkiye'de engelli vatandaşlarımız için devlet eliyle yapılanlar, dünya standartlarının çok çok ötesinde olmuştur. Bugün Cumhurbaşkanımız yine engelli öğretmenlerimizin atamalarını gerçekleştirerek geri kalan öğretmenlerimiz içinde müjdelerini verdi. Türkiye Yüzyılında bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımızın eşit haklara sahip olduğunu eylemlerle gördük. Bu haklar için en büyük destekçimiz her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız olmuştur. Şimdi çok daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımızı ve AK Partimize destek vererek bu güzelliklerin istikrarını korumak için çalışacağız.”


ÖZ,“ARAMIZA KİMSE NİFAK SOKAMAZ”


Karayazı’da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Mehmet Emin Öz, ilçe merkezi ve mahalleleri dolaşarak vatandaşlardan destek istedi. Sabah saatlerinde ilçede çalışmalarına başlayan Mehmet Emin Öz, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı. Öz; “14 Mayıs'ın ardından Türkiye Yüzyılı'nın inşasına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceğiz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde etnik kökenlerin ayrımından bahsedenler, birliğimizi beraberliğimizi zedelemek isteyenlerdir. Ben bir tarihçiyim. Sadece bu ülkeyi birlikte kurduk diyerek tarihi köklerimizi anlatamayız. Asırlar boyunca Anadolu coğrafyasında yaşayan her türlü etnik kökenler birbiri ile mutlak bir iletişim halinde olarak etkileşime girmiştir. Asırlardır bu kardeşlik duygusunda ortak değerimiz olan vatanımız için, dinimiz için,  bayrağımız için birlikte mücadele ediyoruz. Bizlerin arasına nifak sokmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacaklar. Artık eski Türkiye yok. Her bir vatandaşımız artık aramıza nifak tohumu eken söylemlerin ne kadar boş olduğunu görüyor. Gençlerimizi bu tehlikelerden uzak tutmalıyız. Biz birbirine kenetlenmiş, ayrı köklerimizle bir olmuş bir milletiz. Bu söylemlerin kime hizmet ettiğinin de herkes farkında. Türkiye Yüzyılı'nı, bundan önce olduğu gibi hiçbir din, mezhep, etnik köken ayrımı yapmadan birlikte inşa edeceğiz” dedi.


MİLLETVEKİLİ ADAYI FIRAT; MATSUTEFENDİ MAHALLESİ’NDE

AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Av. Abdurrahim Fırat, dünkü seçim gezisini Palandöken İlçesi’nde Maksutefendi Mahallesi’ne yaptı. Su Deposu Mevkiinde seçmen taraması yapan Fırat, ardından Nenehatun, Sığırlı, Toparlak ve Uzun Ahmet Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Konuşmalarında özellikle istikrar vurgusunda bulunan Fırat, 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hizmetleri anlattı. Türkiye'nin 80 yılda yapılmayan projelerinin 20 yılda kat be kat yapıldığına dikkat çeken Fırat,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaptanlık koltuğuna geçmesiyle birlikte Türkiye'de çok şeyin değiştiğini dile getirdi. Fırat, “Türkiye artık verilene razı olan değil hakkını arayan bir ülke konumuna geldi. Dışa bağımlılığı azaltmak için tüm imkânlarıyla canla başla mücadele eden bir ülkeyiz. Tüm bu kazanımlarımızın devamı için istikrar çok önemli. Cumhurbaşkanımızı tüm dünya tanıyor. Daha yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 14 Mayıs’ta inşallah bir kere daha bu ülke istikrar diyecek” dedi.

14 MAYIS BİR MİLAT OLACAK

AK Parti Milletvekili Adayı Fırat, 14 Mayıs'ta yeni bir zafer ilan edeceklerine vurgu yaparak, Ülkenin gelişmişliğinin seçimler sonrasında daha da artacağını söyledi. Fırat, “Millet ittifakının her türlü oyununa rağmen vatandaşların şaşmaz ferasetine güveniyoruz. AK Parti bir kez daha zaferlerine bir yenisi ekleyip Şahlanış Dönemine giriş yapacaktır” diye konuştu.

ERZURUM’A 13 MİLLET BAHÇESİ

Seçim Gezilerini Aşkale’de devam ettiren AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Ayşe Deniz Çelik, Çat Kapı ev ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi. İstasyon Mahallesi’nde bayanlarla sohbet programı düzenleyen Çelik, ardından Çarşı Mahallesi’nde yine çat kapı yaparak kadınların taleplerini dinledi. AK Parti iktidarı ile 81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi yapıldığını anlatan Milletvekili Adayı Çelik, “Çevre Şehircilik Bakanlığımızdan edindiğimiz bilgilere göre 81 ilimizde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi yapma hedefi doğrultusunda Millet Bahçesi proje ve yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Milletimiz için doğayla iç içe, sosyal kullanım alanları da içeren ferah yaşam alanları oluşturuyoruz. Şu ana kadar Erzurum’da 248 bin 772 metrekare 8 adet Millet Bahçesi çalışması tamamlanmış olup, 248 bin 396 metrekare alan üzerinde 5 adet Millet Bahçesinin yapımı devam etmektedir. Böylelikle vatandaşlarımız artık aileleriyle birlik içerisinde gezip dinleyebilecekleri geniş alanlara kavuşuyor. Erzurum her anlamda gelişmiş bir şehir olma hüviyetine AK Parti ile kavuştu. Bundan sonraki hizmetlerde de yine AK Partinin şehircilik tecrübesini Erzurum’da göreceksiniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 14 Mayıs’ta yeniden Cumhurbaşkanı olarak görmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 20 yılda bu ülkenin elde ettiği kazanımların çok daha fazlasını bundan sonraki dönem de görebiliriz” diye konuştu.

OSB’LERDE İSTİHDAM 14 BİNE ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nın dün Ankara ATO Congresium'da düzenlediği, “Gençlik İçin Hemen Şimdi” programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda genç milletvekili adaylarını sahneye davet etti. Milletvekili adayları kendilerini sırayla tanıttı. Yoğun ilginin olduğu programda Erzurum Milletvekili Adayı Muhammed Gökberk Kocaaliler’de,  katılanlar arasındaydı. Erzurum’un genç adayı Kocaaliler, kendini tanıtarak “Bugün rehavet günü değil, bayrağı devralma günüdür. Hepimizi Allah muvaffak eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Gökberk Kocaaliler, seçim gezilerini aralıksız sürdürüyor. Yaptığı sohbetlerde özellikle istihdam konusunda yapılan çalışmalara vurgu yapan Kocaaliler, işsizliğin azaltılması projeleri kapsamında Erzurum’da Organize Sanayi Bölgeleri’nin faaliyetlere destek verildiğini söyleyerek 111 parselde yaklaşım 7 bin istihdamın oluştuğunu kaydetti. Tüm parsellerin üretime geçmesiyle bu rakamın iki katına çıkacağını ve sayının 14 bine erişeceğini dile getiren Kocaaliler, planlı sanayileşme ile istihdamın önünün açıldığına vurgu yaptı. Kocaaliler, “Planlı sanayileşme desteklerimiz sayesinde 2023 fiyatlarıyla 2003-2022 yılları arasında 159 milyar TL’ye yakın bakanlık kredisi kullandırılmıştır. Erzurum ilinde 2022 verilerine göre mevcut 8 adet Sanayi sitesi bünyesinde yer alan 1294 işyerinde4 bini aşkın istihdam sağlanmıştır. Tüm bu projeler için 20 yılda 413 milyara yakın bakanlık kredisi kullandırılmıştır” diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMINDA AK PARTİ FARKI

Kadın istihdamı konusunda da AK Partinin yine farkını ortaya koyduğunu anlatan Milletvekili Adayı Kocaaliler, “Türkiye 2002'den bugüne kadınları ile büyüyen bir ülkedir. İktidara geldiğimizden bu yana siyaset, eğitim ve kamu başta olmak üzere kadınlarımıza her alanda istihdam sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Bunun dışında siyasetten de kadınlara AK Parti’nin verdiği değeri müşahede ediyoruz. Siyasette ve özellikle parlamentoda en çok kadın vekili olan partinin ise AK Parti olduğu, eşitlik sloganları atanların ise sembolik sayılarda kaldığı görebilirsiniz” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25