• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Ak Parti Milletvekili adayları seçim gezilerini sürdürüyor

Ak Parti Milletvekili adayları seçim gezilerini sürdürüyor
İl Başkanı Küçükoğlu: ' Erzurum'u barajlarla göletlerle donatıyoruz' Altınok: 'Savunma Bütçemiz 75 milyar dolar'Fırat: Millet ittifakını topa tuttuÇelik:'Hedefimiz mutlu aile ile mutlu toplum tesis etmekKocaaliler:'Gençlerimize esnek çalışma koşulları


sunacağız

İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu
Ak Parti Milletvekili adaylarının seçim çalışmaları hız kesmiyor. 
İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk Üniversitesi Konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çocuk Bayramı programına katıldı. Ardından parti il binasında Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş ve yönetimini konuk eden Başkan Küçükoğlu, MHP Seçim ve Koordinasyon Merkezine giderek İl Başkanı Adem Yurdagül ve yönetimine ziyarette bulundu. Cumhur ittifakının her iki ortağının sıcak diyaloglarının dikkatlerden kaçmadığı toplantıda 14 Mayıs seçimleri hakkında istişareler yapıldı. Başkan Küçükoğlu, AK Parti iktidarlarının 20 yıllık hizmetlerini değerlendirdi.

Baraj, Sulama ve Su İşleri alanında 5,2 milyar TL yatırım yapıldığını hatırlatan Küçükoğlu, 298 taşkın koruma tesisi, 20 sulama tesisi, 28 HES tesisi, 7 baraj ve 2 Arazi toplulaştırma ve TİGH yapıldığını kaydetti. Yıllık 70,30 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilerek 643 bin 619 kişiye kullanma ve içme suyu sağlandığını belirten Küçükoğlu, “Toplam baraj depolama kapasitesi 410 milyon metreküp hacmine ulaşmıştır. Yaklaşık 5 milyon metreküp baraj depolama kapasitesi, Toplamda 420 bin 630 hektar arazinin sulamaya açıldığını söyleyebilirim. Tüm bunların yanında Hidroelektrik Enerji Üretimimiz yıllık 2,34 milyar kilowatdır. Bu rakamlar yirmi öncesine kadar hayal bile edilemezken AK Parti iktidarıyla daha fazlasın hedeflenir hale gelmiştir. Milletimizin şaşmaz feraseti ve Cumhurbaşkanımızın vizyonu sayesinde yapılan bu projelerin sonuçları hepimiz için gurur vesilesidir” diye konuştu.

Milletvekili Selami Altınok

Önceki Dönem İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Türk Savunma Sanayiinin en önemli projelerinden biri olan ve zaman içerisinde farklı süreçlerden geçen Altay tankının teslimi sonrası açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde son yıllarda yükselişe geçtiğine dikkat çeken Altınok, hedeflerinin bağımsız bir savunma sanayi olduğunu diye getirdi. Dün Sakarya Arifiye’de Altay Tankının teslim töreninin yapıldığını hatırlatan Altınok, yeni Altay Tankı ile savunma sanayisi atılımları geliştirmeyi amaçlıyoruz.  Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştıklarını anlatan Altınok, “Altay Tankı projemizin de engellendiğine yönelik Cumhurbaşkanımızın da açıklamalarını dinledik. Maruz kalınan onca saldırıya rağmen pes edilmemesi de ayrı bir takdir konusu. Bilhassa mühendislerimiz büyük emek harcadılar. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Edindiğimiz bu bilgiler bizleri Savunma Sanayi’nde nasıl bir noktaya geldiğimiz konusunda mutlu ediyor” diye konuştu.

SAVUNMA YATIRIMLARI KATLANARAK ARTACAK

Savunma Sanayii’nde son yıllarda ortaya çıkan göz dolduran gelişmeleri, bölgesinde tek güç olan Türkiye için büyük bir girişim olarak niteleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Altınok, Türk savunma sanayiinin bu yıl 4 milyar dolarla tüm zamanların ihracat rekorunu kıracağını belirtti. Türkiye’nin savunma sanayisinde proje hacminin ise 75 milyar dolara ulaştığını söyleyen Altınok, Türkiye’nin savunma sanayisinde artık bir “pazar değil bir aktör” haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Abdurrahim Fırat

AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, seçim gezilerini aralıksız devam ettiriyor. Bugünkü gezisini Tekman’da sürdüren Fırat, seçim gezilerinde bu kez Millet İttifakının seçim vaatlerini eleştirdi. Tekman’da sırasıyla Beştepe, Çukuryayla, Kırıkhan, Toptepe, Yüzbaşı, Yamanlar, Kalaycı, Koçyayla, Oymataş, Bilezik, Uslu, Mescitli, Karapınar Mahallelerini ziyaret eden Fırat,  seçime giderken göz önündeki tabloyu sağlıklı bir biçimde okumak durumunda olduklarını söyledi. Kimin nerede konumlandığını bilmek, kim ne söylüyor dinlemenin önemli olduğunu dile getiren Fırat, “Milletimize hatırlatmak boynumuzun borcudur, dikkatlerine sunmak lazım. Onlar nerede biz neredeyiz ayırt etmek lazım. İşte buyurun. Bir tarafta projesi olmayan, makul vaadi bulunmayan muhalefet. Diğer yanda ise güven adası, halkın umudu biz. Bir yanda cadı kazanına dönmüş, ihtilaflar fabrikası bir 7’li masa. Diğer yanda 20 yıllık tecrübe ve istikrar. Bir yanda Kürt’lükle, Alevi’likle kimlik siyasetine soyunan Kılıçdaroğlu diğer yanda Anadolu’nun kavruk yüzlü çocuklarını, evlatlarını bağrına basan bir lider bir Erdoğan. Elbette milletimiz bunu takdir ediyor. Elbette bu seviyesi giderek düşen siyaset diline prim vermeyecektir. Buna gönülden inanıyorum” dedi.

MUHALEFET İLE SIKLET FARKI AÇILIYOR

Güçlü bir muhalefetin olmadığına vurgu yapan Milletvekili Adayı Fırat, bu durumun her daim milletin zararına olduğunu kaydetti. Fırat, “Tüm samimiyetimle ifade ediyorum. Gönül arzu ederdi ki memlekette güçlü bir muhalefet olsun, iktidarın yaptıklarından daha iyisini talep etsin hükümeti en iyi işleri yapmaya sevk etsin. Bu elbette demokrasinin bir gereğidir. Ama nerede.  Aradaki sıklet farkı her geçen gün o kadar net açılıyor ki hayallerimizi, vizyonumuzu anlamaları mümkün değil. Onun için bırakın iyi işlere sevk etmeyi hizmet ve eser siyasetinden hazzetmiyorlar. Çünkü ufukları kararmış, çünkü vizyon sahibi değiller.. Tarihteki kötü örneklerin takipçileri olarak “istemezük” demeye devam ediyorlar. İstemedikleri ise nedir biliyor musunuz? Memleketin kalkınması, müreffeh bir ülke olması, kuvvetlenmesi” diye konuştu.

Av. Ayşe Deniz Çelik

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Ayşe Deniz Çelik, dünkü gezisini Hınıs İlçesi’ne yaptı. İlçe Başkanlığını ziyaret eden Çelik sonrasında beraberinde ki heyet ile birlikte Sanayi, Yeşilbahçe, Gülistan, Aşağı Kayabaşı ve Yukarı Kayabaşı mahallelerini ziyaret etti, ev toplantılarında kadınların sorunlarını dinleyip not aldı. Taziye ziyaretlerini de ihmal etmeyen Çelik, geçtiğimiz günlerde merhum olan Nadir Eren’in ailesine ve Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren’e taziye ziyaretlerinde bulundu. Teşkilat mensupları ile de bayramlaşan Çelik, düzenlediği toplantılarda AK Parti iktidarının ailenin korunması ve yaşatılması anlamında yaptığı çalışmalardan bahsetti. Dünyadaki en önem kurumun aile olduğunu ve hiçbir alternatifi olmadığını dile getiren Çelik, “Hayatın her bir dönemi için ailenin önemi çok büyüktür. Bir aile anıyla, geçmişiyle, geleceğiyle yüzlerce kişiyi etkiler. Bu yapı zarar gördüğünde çocuk, genç, yaşlı herkes zarar görür. Huzurlu, mutlu ve güçlü aileler sağlam bir toplumu oluşturur. Aileyi destekleyen her çalışma topluma güç katar. Diyanet İşleri Başkanlığımız, son yıllarda bu alandaki çalışmalarına yoğunluk vermiş olup seminer, konferans gibi faaliyetlerde toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. İyilik ailede başlar sloganımızla önümüzdeki dönemde de köklü reformlara AK Parti olarak imza atacağımızı söyleyebiliriz” diye konuştu.

-Gökberk Kocaaliler

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Gökberk Kocaaliler, dünkü seçim gezilerini Erzurum Yakutiye İlçesi’nde sürdürdü. Cumhuriyet Caddesi esnafını ve Palerium esnafını gezen Kocaaliler, taziye ziyaretlerini de ihmal etmedi. Off Road Kulüpleri ve Halı Saha da futbol oynayan gençleri de ziyaret eden Genç aday, gençler için 2023 beyannamesinde verilen sözleri hatırlattı. “Gençlerimize esnek çalışma koşulları sunacağız. Çalışırken eğitimlerini de devam ettiren gençlerimize yönelik teşvik edici düzenlemeler yapacağız" diyen Kocaaliler, AK Parti’nin gençlere verdiği değeri hatırlattı. Seçme yaşının 18’lere kadar indiğini ardından seçilme yaşının da yine aynen 18 olduğunu, bununda AK Parti ile mümkün hale geldiğini söyleyen Kocaaliler, gençlerin ekonomiye entegrasyon çalışmalarına da atıfta bulundu. Kocaaliler, “Gençlik Mesleki Veri Tabanı' kuracağız. İş dünyası talepleriyle gençlerimizin yetkinlik ve becerilerinin eşleşmesini sağlayarak gençlerin istihdam sürecini hızlandıracağız. Siyasete gençlerin bakış açısının daha fazla damga vurmasını sağlayacak, gençlerimize siyasette daha fazla alan açacağız. Objektif kriterler altında belirlenecek 30 bin genç yeteneğimizi; günümüz şartlarında stratejik önemi haiz olan spesifik 20 alanda küresel arenada boy gösterebilecek nitelikle uzman olarak yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25