• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

AK Parti'de liste mesaisi! 'İsimlerin yarısı değişir'

AK Parti'de liste mesaisi! 'İsimlerin yarısı değişir'
Siyasi partiler, seçim beyannamelerinden miting programlarına, ittifak protokollerinden milletvekili aday listelerine kadar pek çok başlıkta çalışmalarını hızlandırdı.

Ancak 6 Şubat’ta on binlerce insanın ölümüne neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felâketinden kısa bir süre sonra başlayan seçim propagandası süreci bu yıl, hem içerik ve hem de nicelik bakımından önceki yıllara göre önemli farklılıklar içerecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda deprem bölgesi ziyaretlerinin ardından hafta başından beri kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezi’nde önemli strateji toplantıları gerçekleştiriyor.

Toplantılarda Erdoğan ve parti yöneticileri deprem felâketinin siyasi etkilerini göz önünde bulundurarak yeni bir seçim beyannamesi ve propaganda sürecine ilişkin çalışma yürütüyor.

SEÇİM TALİMATI 

Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; Erdoğan, yapılan toplantılarda “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın sorunları bizim birinci önceliğimiz.

Buna göre sakin bir seçim propagandası uygulayacağız” talimatını verirken, bu kapsamda özellikle depremden etkilenen 11 ilde büyük ve coşkulu mitingler yerine konteynır ve çadır kent ziyaretleri gerçekleştirilmesi; hiçbir ilde seçim müziği ile propaganda yapılmaması kararlaştırıldı.

‘AFET’ ANA BAŞLIK 

Yapılacak miting ve buluşmalarda, deprem bölgesinin fiziken toparlanması, afetzede vatandaşların hayat koşullarının iyileştirilmesi, ileride yaşanması muhtemel tabii afetlere karşı alınacak önlemler ve depremin yarattığı ekonomik yıkımın ortadan kaldırılmasına yönelik atılacak adımlar, yürütülecek propagandanın ana başlıklarını oluşturacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu kapsamdaki çalışmaları özel vurguyla vatandaşa anlatılacak.

‘GÜÇLÜ TÜRKİYE’ 

AK Parti’nin seçim beyannamesinin ise 200-250 sayfa ve 8 ana başlıktan oluşması bekleniyor. Beyannamenin girişinde “güçlü, dirençli Türkiye ve toplumsal yapı” vurgusunun yer alacağı; beyannamenin içeriğinde ise savunma sanayi, teknoloji, sağlık, ekonomi, ulaştırma, dış politika gibi alanlarda 21 yıllık AK Parti iktidarlarının attığı adımlara yer verileceği belirtiliyor.

AK Parti’de seçim beyannamesi ve aday tanıtımı toplantısının birlikte nisan ayı sonunda yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 14 Mayıs seçimleri için İstanbul’da bir ortak miting yapabileceği de belirtiliyor.

‘İSİMLERİN YARISI DEĞİŞİR’ 

AK Parti’de oluşturulan seçim çalışma grubu, milletvekili listelerine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Seçmenin listelerde “değişim beklediğini” belirten AK Parti kurmayları, yeni listelerde mevcut isimlerin en az yüzde 50’sinin değişebileceğine işaret ediyor.

MHP ile ortak liste konusunda henüz son noktanın konulmadığını ifade eden kurmaylar, “Karar verdiğimizde MHP ile anlaşmamız 3 dakika sürer” değerlendirmesini yapıyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25