• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ak Partili adaylar bıkmadan çalışıyor...

Ak Partili adaylar bıkmadan çalışıyor...
Ak Parti Milletvekili adayları hız kesmiyor. her gün yeni bir ilçe ve yeni yüzlerle el sıkışıyorlar.

-ALTINOK; HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

-ÖNCÜ; ‘TÜRKİYE YÜZYILI KADINLARIN YÜZYILI OLACAK’

-ÖZ: “SAHADAKİ SEVGİNİN SORUMLULUĞUNU BİLİYORUZ”

-FIRAT; HASTA ADAM ARTIK DİRENÇLİ VE BAĞIŞIKLIK KAZANDI

-ÇELİK; TARIMSAL DESTEKLERDE REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDIK

-KOCAALİLER; GENÇLER LİDERİMİZ ERDOĞAN’IN YANINDA

 

-MİLLETVEKİLİ ADAYI ALTINOK, MUHTARLARLA BULUŞTU

-ALTINOK; HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

Önceki dönem İçişleri Bakanı Erzurum Milletvekili ve Adayı Selami Altınok, dünkü seçim gezisini Çat ve Aziziye’de sürdürdü. Eski İl Başkanlarından Fatih Yeşilyurt, çat İlçe Başkanı Muhammet Kaya ve İlçe Belediye Başkanı Melik Yaşar ile birlikte Çat İlçesine giden Altınok, burada esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti her fırsatta dile getiren Altınok, “Vatandaşlarımızın öncelikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, bize ve partimize göstermiş olduğu teveccüh bizleri mutlu ediyor. Çünkü yaptıklarımız yapacaklarımızın en büyük teminatı oldu. Vatandaş umutlu. 20 yıl boyunca ülkemize Cumhurbaşkanımız riyasetinde güzel hizmetler yapıldı. İnşallah bu seçimde de güçlü şekilde kazanarak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam. Bize inansınlar, güvensinler. Hiçbir zaman vatandaşımızı, milletimizi bugüne kadar mahcup etmedik, bundan sonra de etmeyiz” diye konuştu.

DIŞ POLİTİKADA DERS VERİYORUZ

Milletvekili Adayı Selami Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, girişimci insani dış politika uyguladığını hatırlatarak, “Çok boyutlu, ciddi sınamalarla dolu bir coğrafyada vizyonu geniş ve ön alıcı bir dış politika izliyoruz. Milli çıkarlarımızın korunması, milletimizin huzur, güvenlik ve refahının sağlanması için diplomasimizi en etkin şekilde kullanıyor, ülkemizi sahada ve masada güçlü kılıyoruz. Hizmet etmesini biz biliriz. Biz milletin hukukunu korumak, insanımızın hayat standartlarını yükseltmek, önündeki engelleri kaldırmak, sofrasındaki ekmeği büyütmek için Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir araya gelmiş kadrolarız. Yetki sizden, hizmet bizden. Bu güzel yurdumuzu inşallah 2053’e, 2071’e taşımanın altyapısını oluşturacak, Türkiye yüzyılını bu seçimle birlikte inşa etmeye başlayacağız” dedi.

 

ÖNCÜ; ‘TÜRKİYE YÜZYILI KADINLARIN YÜZYILI OLACAK’

Erzurum’da seçim çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Adayı Fatma Öncü, seçim ziyaretlerinde gittiği ilçelerden kadınlarla özel toplantılar yapmaya devam ediyor. Öncü, ziyaretleri esnasında kendisin karşılayan kadınlarla yakından ilgilenerek, istişareler de bulunuyor. Palandöken ilçesinde kadınlara hitaben yaptığı konuşma da ‘Türkiye yüzyılı, kadınların Yüzyılı olacak’ diyen Öncü, konuşmasına şöyle devam etti; “Dünya tarihinden bu yana kadınlar çok sorunlar yaşadı. Hala birçok ülkede kadınlar insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını görüyoruz. Topyekun bu durumla mücadele etmek hepimizin görevi. Ülkemizde kadınlara verilen ayrıcalıklar, AK Partimiz ile büyük bir atılım yaşadı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyüyen Türkiye, kadınları çok daha fazla iş hayatında ve bürokraside görmeye başladık. AK Parti içinde kadınların görev almaları her geçen zaman katlarca artarak devam etti. Bu gün Erzurum’da iki kadın olarak 6 kişilik listedeyiz. Bu Cumhurbaşkanımızın ve partimizin kadınlara gösterdiği bir değerin küçük bir örneğidir. Türkiye’nin yüzyılında kadınlar ülkemizin gelişimi için çok daha aktif yerlerde görevlerine devam edecektir. Sadece iş dünyasında değil aile hayatında da kadınlarımızın sosyal hakları için önemli adımlar atılacak. Kadınları güçlü bir ülkede nesillerde güçlü olacak. Dünyada mazlum devletlerin umudu, onların haklarının tek savunucusu olan Türkiye, gücüne güç katmalıdır. Bunun için kadrolarımızla, kadınlarımızla, gençlerimizin enerjileri ile çok çalışacağız” dedi.

 

-ÖZ’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ;

-ÖZ: “SAHADAKİ SEVGİNİN SORUMLULUĞUNU BİLİYORUZ”

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Erzurum Milletvekili Adayı Mehmet Emin Öz, seçim sürecini değerlendirdi. Erzurum’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Öz, Erzurum’un Türkiye’nin yeni yüzyılında kilit bir rol üstleneceğini söyledi. Öz;  “Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta Erzurum’a olan sevgisini dile getiriyor. Bu sevgi tabii karşılıklı bir sevgi. Girdiği her seçimde Dadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve davamızın dimdik arkasında durmuştur. Gittiğimiz her ilçede bizleri bağırlarına basan vatandaşlarımızın sevgisi bizlere güç ve sorumluluk veriyor. Erzurum’un gelişimi ülkemiz için çok önemli. Erzurum stratejik olarak çok önemli bir konumda. Şehrin tüm potansiyellerinin ortaya çıkması için şimdiye kadar birçok çalışma yapıldı. Erzurum’a yapılan milyarlarca liralık yatırımların çıktısını alma zamanı. Türkiye’nin yeni yüzyılında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkece alacağımız kazanımlarda Erzurum’u da çok iyi değerlendirmek zorundayız. Sahada görüştüğümüz neredeyse her insan, yaparsa AK Parti yapar diyor. Evet, biz yapacağız. Biz çok çalışıp ülkemize ve bu kadim şehrimizin insanına güzellikler sunacağız. Biz bir olarak güçleneceğiz. İnşallah Erzurum,  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Partimize rekor bir destekle bizleri gururlandıracaktır. Biz buna inanıyoruz. Gördüğümüz sevgi ve alakanın sorumluluğunu bilerek projelerimizi planlıyoruz. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra Türkiye yeniden şahlanışına devam edecek ve Erzurum bu şahlanışta çok kilit bir rol üstlenecektir” dedi.

 

-FIRAT; HASTA ADAM ARTIK DİRENÇLİ VE BAĞIŞIKLIK KAZANDI

-MİLLETVEKİLİ ADAYI FIRAT, DUR DURAK BİLMİYOR

 

AK Parti Aday listesinin açıklandığı günden bu yana, seçim gezilerini aralıksız sürdüren AK Parti MKYK Üyesi Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, dünkü gezisini Şenkaya, Olur, Uzundere ve Tortum İlçeleri’ne yaptı. Burada İlçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile görüşen Fırat’a vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu görüldü.

Son günlerde Türkiye’nin ürettiği savunma sanayi silahlarına yönelik yersiz eleştiriler vatandaşlardan da tepki alıyor. Hukukçu Ersan Şen'in 'Siha'lar karın doyurmuyor' sözlerine Erzurumlu seçmenden yanıt geldi: “O adamın öngörüsü oysa, o profesör oysa, asıl profesör buradaki insanlardır.

AK Parti Milletvekili adayı Abdurrahim Fırat'ın, seçim çalışmaları sırasında konuştuğu köylü vatandaşlardan Ersan Şen'e tokat gibi cevap geldi. Köylüler, yapılan hizmetler karın doyurmuyor diyen Profesör Ersan Şen'e, asıl Profesör buradaki insanlardır diyerek cevap verdi. Köylülerin bu tepkisine AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Fırat, "Ümmetin ekseriyeti yanlış üzerine ittifak etmez." hadisini hatırlatarak cevap verdi.

Kahvehane sohbetleri, esnaf gezileri ve vatandaş sohbetleri yapan Fırat, yaptığı sohbetlerde özellikle Türkiye’nin 2002 yılı ve öncesini hasta adam benzetmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak göreve geldiği ilk yıldan, hasta ülkeye aşının yapıldığını ve 20 yılda bu aşının tesir ettiğine dikkat çeken Fırat, “2002’de bu toprakların bağrından bir aşı gelişti. Bu öyle bir aşıydı ki ‘hasta adamı’ yatağa mahkûm eden tüm virüslere karşı direnç ve bağışıklık geliştirmeyi hedefliyordu ve öyle de oldu. Anadolu evlatlarının ellerinde geliştirilen bu aşı Türkiye’ye uygulanmaya başlandı ve aradan geçen 20 yılda aşı etkilerini tam olarak göstermeye başladı. Türkiye her alanda dirençli ve bağışıklık kazanmış hale geldi. Saldırılarla ve virüslerle karşılaşsa bile çok kısa sürede bunları bertaraf edip daha güçlü şekilde yoluna devam eder hale geldi. Mesela ne oldu? Türkiye, 15 Temmuz gibi dünyada hiçbir devletin kolay kolay aşamayacağı bir ihaneti kısa bir sürede aştı; bir de üstüne sınır ötesi harekâtlara başladı. Ne oldu? Dünyanın en sarsıcı ekonomik saldırıları ve manipülasyonları, kur saldırıları karşısından ekonomisi sarsılmadan dirençle durdu, yıkılmadı” dedi.

“KÖTÜRÜM SAVUNMA SİSTEMLERİ TARİHE KARIŞTI”

AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, 2002 yılı öncesinde Türkiye’nin savunma sanayiinde adeta kötürüm kaldığı benzetmesinde bulundu. Şimdilerde kendi kendine yetebilecek bir savunma sanayiye sahip olunduğunu dile getiren Fırat, “Eskiden dışarıdan bir tüfek, uçak, tank alamayınca kötürüm hale gelen savunma sistemimiz bugün kendine yeten ve hatta ihraç eden hale geldi. Bütün bunlar Türkiye’ye direnç ve bağışıklık sağlayan Anadolu aşısıyla mümkün oldu. Önümüzdeki süreç ise artık Türkiye’nin ve Anadolu’nun gerçek gücünü ve potansiyelini ortaya çıkarma sürecidir. Hasta adam artık dirençli ve bağışıklık kazandı. Hasta adam artık güçlü adam olma yolunda. 20’inci yüzyıl hasta adam yüzyılıydı. Önümüzdeki yüzyıl ise Türkiye yüzyılı olacaktır” şeklinde konuştu.

 

-MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇELİK’TEN TARIMSAL DESTEK AÇIKLAMASI

-ÇELİK; TARIMSAL DESTEKLERDE REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDIK

 

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Ayşe Deniz Çelik, dünkü gezisinde Erzurum Yakutiye İlçesi’ndeydi. Çat kapı buluşmaları ve seçmen taraması çalışmalarına katılan Çelik, esnaf gezilerini de ihmal etmedi. AK Parti’nin 20 yıllık hizmet döneminde özellikle tarımsal desteklemeler konusunda büyük hamleler yaptığına dikkat çeken Çelik, Erzurum’a ayrılan tarımsal destek ödemelerinde 20 yılda 13 kat artış olduğunu söyledi. 2002 yılında 34 milyon TL olan desteklemelerin 2022 sonu itibariyle 446 milyon TL’yi aştığına vurgu yapan Çelik, 20 yıllık hizmet döneminde bitkisel üretim desteklerinin de 261 milyon TL’yi aştığını kaydetti. 2002 yılında prim ödemelerinin sıfır olduğunu söyleyen Çelik bu rakamın 2022 yılı sonunda 2 milyon TL olduğunu anlattı. Çiftçilerin sorunsuz üretim yapabilmeleri için mazot maliyetlerinin yüzde 50’sinin devlet tarafından karşılandığını söyleyen Çelik, “2016 yılından itibaren mazot maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak üreticilerimize biz ödüyoruz. Ürün bazında mazot tüketimleri ve maliyetini her üretim sezonunda hesaplayarak maliyetin yarısını üreticilere destek olarak ödüyoruz” dedi.

“GÜBREDE KDV’Yİ KALDIRDIK”

AK Parti iktidarlarının 20 yıllık hizmetleri boyunca tarım ve hayvancılığın gelişiminde büyük çalışmalara imza attığını söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Ayşe Deniz Çelik, “Gübrede yüzde 18 olan KDV 10 Şubat 2016 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan düzenleme ile kaldırılmıştır. Tarımsal üretim faaliyetinde bulunan Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilerimize havza bazlı destekleme kapsamında gübre destekleme ödemesi yapılmaktadır. Ayrıca, ülkemiz kaynakları kullanılarak, yerli imkanlarla üretilen organik gübre kullanımının artırılması için  gübre desteğine ilave olarak; organik ve organomineral gübre kullanan çiftçilerimize 2019 üretim yılından itibaren organik ve organomineral gübre desteği verilmeye başlanmıştır” diye konuştu.

 

-KOCAALİLER; GENÇLER LİDERİMİZ ERDOĞAN’IN YANINDA

-KOCAALİLER, YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMİYOR

 

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Gökberk Kocaaliler, dünkü seçim gezisini Palandöken İlçesi’nde sürdürdü. Seçmen taraması, esnaf ziyaretleri ve kahvehane sohbetlerinde vatandaşların taleplerini dinleyen Kocaaliler, AK Parti’nin gençlere yönelik çalışmalarının hiçbir dönemde yapılmadığına dikkat çekti. Türkiye’nin 20 yıl öncesine kadar ekonomik sıkıntılarla boğuşan, vesayetçi yapılarla mücadelede zayıf kalmış bir ülke olduğu hatırlatmasında bulunan Milletvekili Adayı Kocaaliler, “Artık sorgulayan ve sorduklarına cevap arayan bir gençlik yetişiyor. Bilinçli bu gençlik 20 yıl öncesi Türkiye’de neler olduğunu da kulaktan dolma bilgilerle değil, araştırarak öğreniyor. Dünden bugüne Türkiye’de neler değiştiğini biliyorlar. Özellikle TEKNOFEST’le birlikte gençler üretmenin hazzını yaşayarak Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gördü. Dolayısıyla gençlik her şeyin farkında, Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında” diye konuştu.

GENÇLİK MERKEZLERİ İLE ‘GENÇ PROJELER’

AK Parti’nin 20 yıllık hizmet süresinde 2002-2010 yılları arasında 55 yeni Gençlik Merkezi açıldığına dikkat çeken AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Kocaaliler, “Böylece toplam Gençlik Merkezi sayısı 157’ye ulaştı. 2002’de 20 bin olan Gençlik Merkezleri üye sayısı 10 kattan daha fazla artarak 2010’da 286 bini geçti. Önümüzdeki dönemde Gençlik merkezlerini yaygınlaştıracağız. Bu merkezlerde gençlerin kendi projelerini hayata geçirmelerini teşvik edeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde gençlere önem veren onların siyasete katılmalarından teknolojiye yakınlaşmasına kadar bir çok alanda desteğini sürdüren bir AK Parti vizyonu var. İnşallah 14 Mayıs seçimleri sonrası dönemde de AK Parti iktidarıyla Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile daha etkin daha büyük gençlik projelerinin olduğunu göreceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25