• BIST 10257.44
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

AK Partili Adaylar son hızla çalışıyorlar...

AK Partili Adaylar son hızla çalışıyorlar...
Ak Parti Milletvekili adayların altısı da son hızla çalışıyorlar. Adaylar vatandaştan güçlü iktidar için oy istiyorlar.

-ALTINOK; İSTİKRAR GALİP GELECEK

Önceki dönem İçişleri Bakanı Erzurum Milletvekili ve Adayı Selami Altınok, bugünkü gezisini Yakutiye mahallerinde gerçekleştirdi. Beraberinde Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Fevzi Polat ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar ile birlikte Yakutiye’nin mahalle statüsündeki köyleri olan Kırkgöze, Yeşilyayla, Muratgeldi, Gürpınar, Kırmızıtaş’a ziyaret gerçekleştiren Altınok, önümüzdeki hafta yapılacak olan seçimlerin önemine değindi. Altınok, neredeyse Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacaklarını dile getirdi. Altınok, “Bu seçimde, Erzurumlu hemşerilerimizin ülkemizin huzurunu, sükununu, birliğini ve beraberliğimizi bozacak bir durumla karşılaşmamak adına inşallah istikrarın, beraberliğin önemli olduğunu söylemek istiyorum. Bu durumun sandığa da yansıtacağından hiç şüphem yok” dedi.

“ENGELLER, HİZMETİMİZE ENGEL DEĞİL”

Gezilerinde Diyanet İşleri başkanlığı bünyesinde engellilerin istihdamına yönelik bir soruyu cevaplayan Milletvekili Adayı Selami Altınok, AK Parti olarak bu konuda hassasiyetle çalıştıklarını dile getirdi. İslam dininin hedef kitlesinin tüm insanlık olduğu hatırlatmasını yapan Altınok, bir insanın herhangi bir fiziksel sorunun olmasının o kişinin çalışmasına engel olmayacağını anlattı. Altınok, “Engel tanımayan engellilerimizin istihdamına katkı sunmak üzere, her kurumda olduğu gibi Diyanet Diyanet İşleri Başkanlığımızda da engellilere alan açılmakta, halka din hizmeti sağlanması konusunda kendilerine imkan sağlanmaktadır. İlimizde 2002 yılından bugüne kadar istihdam edilen engelli erkek sayısı 18, engelli kadın personel sayısı ise 4 olmuştur” şeklinde konuştu. 

-ÖZ; ERZURUM REKOR OYLA DESTEĞİNİ İLAN EDECEK”

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Mehmet Emin Öz, Pasinler ve Çat İlçeleri ’ne çıkarma yaptı. Vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileten Öz, yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret etti. Öz; “Cumhurbaşkanımızı Erzurum’da büyük bir coşkuyla karşıladık. Erzurum tarihinin en kalabalık mitinglerinden biri olan açık hava toplantımızda Erzurum kararını çoktan verdiğini bir kere daha gördük. İnşallah 14 Mayısta Cumhurbaşkanımıza ve Partimize Erzurum’dan rekor bir oyla desteklerimizi ilan edeceğiz. Bu seçimin önemi malumunuz. Bu seçim ülkemizin geleceği için çok önemli. Biz güçlü Türkiye’nin istikrarının devamının bizlere neler kazandıracağı çok açık ortada.  Kendimizi bu noktada hepimiz sorumlu görmeli ve çalmadık kapı bırakmamalıyız” dedi.

İSTİHDAM RAKAMLARI AK PARTİ İLE ARTTI

AK Parti iktidarları ile Türkiye’nin 20 yıl önceki dar boğazdan kurtulup üreten, ihraç eden bir konuma geldiğini anlatan Milletvekili Adayı Öz, “İstihdamını 32 milyon sınırına getiren, yıllık 51,5 milyon turist ağırlayan. Tarihinin en büyük ulaşım, savunma, teknoloji, enerji, sağlık, konut ve çevre projelerine imza atan. Deprem felaketine rağmen emeklisini, işçisini, memurunu enflasyona ezdirmeyen. Ekonomisi güçlü, altyapısı sağlam, hedefleri büyük, öz güveni yüksek bir Türkiye varsa, bunda 85 milyon vatandaşıyla, 81 vilayetiyle herkesin payı vardır. Bu başarıda AK Parti kadar Türkiye davasında kenetlendiğimiz Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızın da katkısı vardır” diye konuştu.

-ÖNCÜ; TÜRKİYE KUTLU YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili Adayı Av. Fatma Öncü, seçim ziyaretlerine devam ediyor. Şenkaya İlçesi ve Konaklı’ya çıkarma yaptı. Köy köy dolaşan Öncü, Şenkaya’da, İlçe Başkanı Ömer Faruk Özcan ve İlçe Belediye Başkanı Yavuz Bedir ile birlikte vatandaşları dinleyip notlar aldı. Anneler Günü vesilesiyle Aile temalı programa katılan Öncü, daha sonra Palandöken’in Konaklı Mahallesi’nde de ev toplantısına katıldı. Öncü toplantılarında özellikle kadınlarla bir araya gelerek Türkiye Yüzyılını anlatıyor. Öncü; “Türkiye Yüzyılı, bizim yüzyılımız olacak. 85 Milyon vatandaşımızın tamamı ülkemizin elde ettiği kazanımlarla ulaşacak. Bu gün doğalgazımızla, petrol kuyularımızla, yerli otomobilimizle, sondaj gemilerimizle, savunma sanayimizle güçlü Türkiye gücüne güç katarak ilerliyor. Şimdi bu ilerleyiş için önümüze engel koymak isteyenlere inat 14 Mayısta kutlu yürüyüşe devam diyeceğiz” dedi.

TURİZM’DE ATAĞA KALKIYORUZ

AK parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Fatma Öncü, Erzurum’da yerel yönetimlerin turizm alt yapı projelerine 2002-2022 yılları arasında 102 milyon TL destek sağlandığını dile getirdi. Öncü, “Bu sayede Erzurum’da ki ‘İşletme Belgeli Konaklama Tesisi’ sayısı, yatak kapasitesi ve tesislerde konaklayan kişi sayısı her gün artmaktadır” diye konuştu.

-14 MAYIS’TA HERKES KAZANACAK

Ak Parti MKYK Üyesi Erzurum milletvekili Adayı Av. Abdurrahim Fırat’ın bugünkü seçim gezisi Tekman’dı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İlçe Başkanı Taner Özer ve İlçe Belediye Başkanı Mustafa Ergin’in, refakat ettiği gezide Hürriyet, Taşkesen, Katranlı, Aydınlı, Kaya mezrası, Yalınca, Düzyurt, Tazeköy Mezrası, Hüseyin Ağa ve Geçit Mahallelerini gezen Fırat, burada seçmenlere birlik mesajları verdi. Cumhurbaşkanımızın seçim mitinginde yaptığı çağrıyı yineleyen Fırat, “ Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle 81 vilayetimizin tamamı kazanacak. Türkler, Kürtler, Araplar, Sünniler, Alevilerle birlikte toplumumuzun tüm kesimleri, Türkiye’nin bütün renkleri kazanacak. Hristiyan’ıyla, Musevi’siyle, Süryani’siyle farklı inançlara mensup tüm vatandaşlarımız kazanacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı kadar CHP’ye, İYİ Parti’ye, Saadet Partisi'ne ve diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımız da kazanacak” diye konuştu.

“BAĞIMSIZ ENERJİ, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Türkiye’nin enerji konusunda ki girişimlerine dikkat çeken AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Av. Abdurrahim Fırat, AK Parti olarak geleceğin Türkiye’sini teminat altına aldıklarını söyledi. Türkiye’nin artan enerji talebini dikkate dikkate aldıklarını, yerli ve milli çözümlere yöneldiklerini hatırlatan AK Parti Adayı Fırat, “Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyor. Yurt içi enerji üretimini artırıyoruz. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendiriyoruz. Enerji sektörünü büyüterek geleceğin Türkiye’sini teminat altına alıyoruz” dedi. 

-ÇELİK; AİLE VE GENÇLİK BANKALARI KURULACAK

AK Parti Erzurum milletvekili Adayı Av. Ayşe Deniz Çelik, dünkü seçim gezisinde Narman ve Oltu’ya çıkarma yaptı. Narman İlçesi’nde, Cami-i Kebir, Cami-i Sağır mahallelerini gezen Çelik, ardından ev toplantıları düzenledi. Taziye ziyaretlerini de ihmal etmeyen Çelik, ardından Oltu İlçesi’ne geçerek hane ziyaretleri ve Çat kapı ziyaretleri yaptı. Depremzede ailelerini gezisi sırasında, Aile ve Gençlik Bankaları kurulacağı müjdesini veren Çelik, Aile ve Gençlik Bankası'yla milletin temel taşı ailenin, göz nuru evlatlarımızın geleceğini ilgilendiren çalışmaları kendi öz kaynaklarımızla destekleyeceklerini dile getirdi. Çelik, “Prim giderlerinin üçte birini bedelsiz karşılayarak ev hanımlarımızı emekli edeceğiz. Gençlerimize eğitimden istihdama, kendi işini kurmadan evlenmeye her alanda destek vereceğiz. Her evden en az bir kişinin istihdamda olmasını temin edeceğiz. Gelir Tamamlayıcı Aile Desteği Sistemi'yle hanelerimizin tamamına belli bir seviyenin üzerinde para girmesini sağlayacağız. Hâlihazırdaki sosyal yardım ödemelerini bu çerçevede yeniden düzenleyeceğiz. Her şey bir yana, eser ve hizmet siyasetinde kimse bizim elimize su dökemez. 14 Mayıs'tan sonra da inşallah kendimizle yarışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

-KOCAALİLER; ENERJİDE ATAĞA KALKTIK

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Muhammed Gökberk Kocaaliler, bugünkü gezisinde Erzurum Yakutiye İlçesi’nde seçmen ziyaretlerinde bulundu. Belediye Evlerinin bulunduğu Karayolları mevkiinde gezisini sürdüren Kocaaliler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle enerji konusunda ki kararlı duruşuna yönelik açıklamalarda bulundu. Londra’daki tefecilerden “borç para bulduk” diye sevinenlerin hayal bile edemeyeceği bir kaynağı AK Parti’nin, ülkemizin kendi imkânlarıyla millete sunduğunu dile getiren Kocaaliler, “Karadeniz doğal gazımızla, Gabar'da keşfettiğimiz petrolümüzle, Konya'da kurduğumuz ülkemizin en büyük güneş enerjisi santrali ve Akkuyu gibi projelerimizle artık yurt dışına giden 100 milyarlarca dolarlık enerji parası milletimizin emrinde olacak. Bu para yatırım, istihdam ve sosyal destek olarak insanımızın cebine girecek. Şimdiden bunun mekanizmalarını oluşturmaya başladık” dedi.

14 MAYIS DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin herkesin bayramı, gurur günü, Türk demokrasisinin şöleni olacağını anlatan Kocaaliler, “Bunun için kimse karamsarlığa kapılmasın, kimse kendini dışlanmış hissetmesin. Hiç ama hiç kimse ülkemizin aydınlık ve müreffeh yarınlarına dair inancını yitirmesin. Siyasetin özünde var olan tatlı rekabetin siyasi husumete dönüştürülmesine lütfen fırsat vermeyelim. Birliğimize, beraberliğimize, bu topraklardaki bin yıllık kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Muhabbetimizi güçlendirelim, kırgınlıkları giderelim, bir gönüle daha girelim. Allah’ın izniyle gerisi gelecektir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25