• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Altınok’tan Kars-Erzurum turistik ekspresi müjdesi

Altınok’tan Kars-Erzurum turistik ekspresi müjdesi
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Selami Altınok, Kars ile Erzurum arasında turistik tren seferlerinin başladığını söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Selami Altınok yaptığı açıklamada, tren seferlerinin kış döneminde Kars-Erzurum arasında artan turistik yolcu talebinin karşılanabilmesi amacıyla başlatıldığını belirterek, “Yolcu treni seferleri, sömestr tatili başlangıç tarihi olan 21 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında her gün ve Şubat ayı içerisindeki diğer Cumartesi ve Pazar günlerinde düzenlenecek. Yolcu talebi ve tren doluluklarına bağlı olarak sefer sayıları artırılabilecektir.” dedi.
Turistik tren seferleri Kars-Erzurum arasında bir gidiş, bir geliş olmak üzere günde iki sefer düzenlenecek. Kars'tan kalkış saati 07:20 olan ilk trenin Erzurum’a tahmini varış saati 11:10 olarak öngörülüyor. İkinci seferin Erzurum'dan kalkış saati ise 14:55 olacak. Kars’a 18.45’te varması beklenen tren her iki parkurda da sadece Sarıkamış istasyonunda duruş yapacak.
Turistik seferlerin ilgi göreceğini düşündüklerini belirten AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Selami Altınok, “Vatandaşlarımızın sömestr boyunca çocuklarıyla güzel bir yolculuk keyfi yaşayacaklarını umuyoruz. Seferlerin düzenleneceği söz konusu trenin teşkilatı 1 jeneratör ve 4 pulman vagondan oluşuyor. Böylece yolcu kapasitesi 234 kişi olacak ve bilet satışları mobil uygulama, internet ve gişelerden yapılacak.” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25