• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Anadolu Üniversitesi karıştı...

Anadolu Üniversitesi karıştı...

Anadolu Üniversitesi'nde kayıt destek masası açmak isteyen öğrenci gruplarına polis müdahale etti. Onlarca gözaltı var.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde sabah saatlerinde yeni kayıt yaptıracak öğrencileri karşılamak amacıyla aralarında Öğrenci Kolektifi, Eğitim-Sen ve TKP ’nin de bulunduğu bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri stantlar açtı. Öğrenci Kolektifleri standında ’Üniversiteye Hoşgeldin’ başlıklı bildiri ile ’Öğrenci Rehberi’ adı altında kentteki ulaşım, yurtlar, kültür ve sanatla ilgili yerlerin tanıtımını yapan broşürler dağıtıldı. Üniversitenin güvenlik görevlileri, masaları tek tek gezerek rektörün talimatı olduğunu belirtti ve gruplardan bunları kaldırmasını istedi. Öğrenciler ise masa açmanın demokratik hakları olduğunu belirterek bu talebe karşı çıktı. Kayıt yaptıran bazı öğrencilerin velileri de öğrencilere destek verdi.

Öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında zaman zaman gerginlikler ve arbede yaşandı. Öğrenciler bir pankartı söken özel güvenlik görevlileri ile tartıştı.
Ardından da gaz maskesi takan Çevik Kuvvet polisleri kampüse girdi. Destek masası açan öğrencilerden dağılmaları istedi. Öğrenciler bu isteğe oturma protestosu yaparak yanıt verdi. Polis, oturma eylemi yapan öğrencilere müdahale etti. 44 kişi ellerine kelepçe takılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, Gençler Meydana İnisiyatifi Merkez Yürütme Kurulu üyeleri de bulunuyor.

DAHA ÖNCE 31 GÖZALTI

AÜ Yunusemre kampüsünde rektörlük binası önünde hazırlık sınıfı mağduriyetine dikkat çekmek isteyen öğrenciler, önceki gün oturma eylemi yapmıştı. Eyleme müdahale eden güvenlik güçleri 31 öğrenciyi gözaltına almıştı.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25