• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Apple Ekim Ayında Beklenen iMac Yenileme ve Mac Lansmanına Hazırlanıyor

Apple Ekim Ayında Beklenen iMac Yenileme ve Mac Lansmanına Hazırlanıyor
Apple Ekim Ayında Beklenen iMac Yenileme ve Mac Lansmanına Hazırlanıyor

Apple'ın Ekim ayında düzenleyeceği etkinlikle ilgili söylentiler giderek güçlenirken, teknoloji meraklılarının iMac'in çok beklenen yenilenmesine tanık olabileceğine ve böylece önemli bir ürün güncelleme arasının sona erebileceğine dair işaretler ortaya çıkıyor.

 

Perakende Satış ve Sevkiyat Gecikmelerinden İpuçları

 

Apple'ın perakende alanından anlamlı bir gösterge ortaya çıktı. Apple perakende mağazalarında MacBook Pro'nun belirli modelleri de dahil olmak üzere iMac'lerin göze çarpan kıtlığı ve Kasım ayına kadar uzanan sevkiyat gecikmeleri, yaklaşan yeni sürümler için ikna edici bir durum oluşturuyor. Tarihsel olarak, bu tür kıtlıklar ve sevkiyat gecikmeleri genellikle güncellenmiş modellerin gelişini müjdelemiştir. Buna ek olarak, Apple'ın geleneksel Ekim zaman çizelgesinden farklı olarak Kasım ayında kazançlarını tartışma kararı, ufuktaki önemli duyurulara işaret ediyor.

 

Tahminler ve Spekülasyonlar

 

24 inç M1 iMac Nisan 2021'de piyasaya sürülmüş ve o zamandan beri herhangi bir yükseltme görmemiş olsa da, yenilenmesi zamanında ve birçok kişi tarafından bekleniyor. M1 iMac'in 2021'in ilk yarısında piyasaya sürülmesinden bu yana önemli bir duraklama yaşanması - tam olarak 900 günden fazla - bu argümanı daha da güçlendiriyor.

 

Aynı zamanda, Haziran 2022'de piyasaya sürülen 13 inç M2 MacBook Pro'nun da bir sonraki güncellemesini beklediği yönünde pek çok spekülasyon var. Bununla birlikte, özellikle çip açısından kesin geliştirmeler gizli kalmaya devam ediyor. Birçok kişi yeni iMac'e M3 çipinin dahil edileceğini tahmin etse de bu henüz doğrulanmadı.

 

Dizüstü bilgisayar cephesinde ise 14 ve 16 inç Pro dizüstü bilgisayarlar Ocak ayının başlarında güncelleme alırken, 13 inç MacBook Pro'nun bir yılı aşkın süredir yenilenmemiş olması beklentileri artırıyor.

 

Yakın Geleceğin Ötesine Bakmak

 

Mark Gurman, teknoloji camiasının yalnızca dahili yükseltmelerin ötesinde olası MacBook dönüşümleri hakkındaki sorularına yanıt olarak, yakın zamanda önemli değişimlerin söz konusu olmayabileceğini belirtti. Bununla birlikte, 2025 yılına kadar yeni bir iMac Pro'nun tanıtılacağını ve bunu 2026 yılında yenilenmiş tasarımlara sahip OLED MacBook Pro'ların izleyeceğini öngördü.

 

Ekim ayında bir etkinlik düzenlenmesi ve 24 inçlik bir iMac'in tanıtılması olasılığının artmasına rağmen, bazı analistler şüpheci olmaya devam ediyor. Özellikle Ming-Chi Kuo'nun son tahmini, yaygın beklentinin aksine, güncellenmiş bir 24 inç iMac'in ancak 2024 yılında tanıtılabileceğini gösteriyor.

 

Apple'ın gizlilik konusundaki becerisi genellikle bir tahmin kasırgasına yol açıyor ve bu Ekim de bir istisna değil. Çeşitli göstergeler yakın zamanda bir iMac yenilemesine ve olası MacBook yükseltmelerine işaret etse de, kesin yanıtları yalnızca zaman ya da Apple'ın kendisi verecek. Sonuç ne olursa olsun, teknoloji camiasının Apple'ın bir sonraki hamlesi için her zaman istekli olduğu açık.

 

Kaynak: https://newslinker.co/apple-gears-up-for-anticipated-october-imac-refresh-and-mac-launch/

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25