Ekibin geliştirdiği otonom hava aracı, bu yılki finallerde yarışacak projeler arasında yer alıyor. Projenin ana hedefi, hava araçlarının tamamen otonom bir şekilde it dalaşı yapabilmesini sağlamak üzerine kurulu. Simurg Ekibi, bu kapsamda özgün yapay zekâ algoritmaları geliştirdi. Geliştirilen bu algoritmalar sayesinde, ekip tarafından tasarlanan hava aracı, rakip hava araçlarını kamera görüntüsünde kilitleyip 4 saniye üzerinde takip edebiliyor. Bu yetenek, aracın rakipleri karşısında büyük bir avantaj sağlamasına olanak tanıyor.
Simurg Ekibi ayrıca, yer hedeflerinin imhası için kamikaze görevlerini de başarıyla gerçekleştirebilecek bir sistem tasarladı. Bu görev çerçevesinde, 2.5x2.5 metre boyutlarındaki QR kodlu yer hedeflerine otonom olarak dalış yapılabiliyor ve QR kodu okuyarak sunucuya veri iletilebiliyor. Bu özellik, ekibin geliştirdiği hava aracının çok yönlü kullanım alanlarına sahip olduğunu gösteriyor.
Bunun yanı sıra, Simurg Ekibinin hava aracı, müsabaka alanında karşılaşılabilecek hava savunma sistemlerinden ve sinyal kesici alanlardan kaçınabilecek şekilde tasarlandı. Bu özellik, aracın görevini başarılı bir şekilde tamamlamasını sağlayan bir diğer önemli faktör olarak öne çıkıyor. ATA AIT Simurg Savaşan İHA Ekibinin bu başarısı, Atatürk Üniversitesinin mühendislik eğitimi alanındaki kalitesini ve öğrencilerin araştırma-geliştirme yeteneklerini bir kez daha kanıtlıyor.
“Öğrencilerimizin Yenilikçi Fikirlerle Donanmış Olmaları, Bizleri Gelecek Adına Umutlandırıyor”
“ATA AIT Simurg Savaşan İHA Ekibinin, Teknofest 2024 Savaşan İHA Finallerinde de üniversitemizi başarıyla temsil edeceklerine olan inancımız tamdır” ifadelerini kullanan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ekibi tebrik ederek şunları söyledi: “Simurg Ekibinin bu büyük başarısı, üniversitemizin bilim ve teknoloji alanındaki liderliğini pekiştiriyor. Öğrencilerimizin yenilikçi fikirlerle donanmış olmaları, bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Teknofest 2024’te de bu başarılarını taçlandıracaklarına inanıyorum. Gençlerimizin, Teknofest 2024’teki finallerde gösterdiği performans ile ülkemizin savunma sanayi ve teknolojilerine katkı sağlayacağına olan inançla, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Faruk Baturalp Günay’ın yaptığı ATA AIT Simurg Savaşan İHA Ekibi; Abdulsamet Kılıç, Betül Köse, Eray Kösterelioğlu, Alperen Erdoğan, Yılmaz Hacıosmanoğlu, Yağmur Yaşarbaş, Hilal Başibüyük, Buğrahan Öztuç, Senanur Topal, Feyza Açıkgözoğlu, Enes Yanal’dan oluşuyor.
ATA AIT Simurg Savaşan İha Ekibi, Teknofest 2024 finallerinde yarışacak
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Yapay Zekâ ve Teknoloji Topluluğuna bağlı ATA AIT Simurg Savaşan İHA Ekibi, Teknofest 2024 Savaşan İHA Finallerine katılmaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ’nün düşük maliyetli implant üretimi projesi TÜBİTAK’tan destek aldıETÜ’nün düşük maliyetli implant üretimi projesi TÜBİTAK’tan destek aldı
ETÜ’den otomotiv sektöründe uluslararası akademik iş birliğine destekErzurum Teknik Üniversitesi, Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) Programı kapsamında yürütülen Autolia-Tech Konsorsiyumu'na stratejik ortak olarak katılım sağladı.
ISCDFAMS-2024, Atatürk Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildiAtatürk Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Temel ve Uygulamalı Matematik Bilimlerindeki Güncel Gelişmeler Sempozyumu, 2-5 Eylül 2024 tarihleri arasında hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Rektör Çakmak; “MUCİTPARK’ı bir STEM Merkezine dönüştürdük”Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, T3 Vakfı tarafından hayat geçirilen Bilim Türkiye Programı kapsamında Erzurum’da düzenlenecek olan eğitmen kampının açılış törenine katıldı.
- 17:33 - Polisten sürücülere EDS uyarısı
- 15:21 - Vali Çiftçi’den Kızılay Kan Merkezi’ne ziyaret
- 15:17 - Kiremitlik Tabya’da mıntıka temizliği
- 15:11 - ETÜ’nün düşük maliyetli implant üretimi projesi TÜBİTAK’tan destek aldı
- 15:07 - Kick Boks şampiyonları GSİM’deydi
- 15:01 - Boğulmaktan son anda kurtulan Yusuf: "Öğretmenime can borçluyum, o benim kahramanım"
- 12:44 - Güncel Skechers İndirim Kodu
- 11:35 - ETÜ’den otomotiv sektöründe uluslararası akademik iş birliğine destek
- 10:44 - İş insanı Sururi Akgün’ün 4 yıldızlı Hotel Noem yılbaşında hizmete girecek…
- 10:36 - Erzurum jandarma bölgesinde bir ayda 30 trafik kazası
- 10:32 - ISCDFAMS-2024, Atatürk Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi
- 10:28 - Erzurum yaylaları organik balına kavuşuyor
- 09:56 - Atatürk Üniversitesi öğrencisi genç motosiklet kazasında hayatını kaybetti
- 09:47 - Erzurum Emniyeti'nden şehitlere vefa
- 09:44 - Erzurum'da öğretmen heimlich manevrasıyla öğrencisini kurtardı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.