• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Ata Buz Müzesi ilgi odağı

Ata Buz Müzesi ilgi odağı
Atatürk Üniversitesi tarafından 2020 yılında hizmete açılan Güzel Sanatlar Fakültesi Ata Buz Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Birçok dünya kentinde bulunan buz müzelerinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olan ve bu anlamda öncü bir kimlik oluşturan Ata Buz Müzesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin sanata ve sanatçıya destek misyonu olarak yer alıyor.
Bu kapsamda Ata Buz Müzesini ziyaret eden Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Osman Codur, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven ve Ata Buz Müzesi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Bulat eşlik etti.
Dört mevsim yerli ve yabancı misafirlerini sıfırın altında 5 derecede ağırlayan Buz Müzesi hakkında Koordinatör Prof. Dr. Mustafa Bulat’tan bilgi alan Vali Çiftçi, eserleri ilgiyle inceledi. Türkiye’deki ilk ve tek buz müzesinin Atatürk Üniversitesi tarafından Erzurum’da açılmasının Erzurum için büyük şans olduğunu belirten Vali Çiftçi, bu hizmet dolayısıyla Rektör Çomaklı ve ekibine teşekkür ederek Erzurum halkını Ata Buz Müzesini ziyarete davet etti.
Vali Mustafa Çiftçi’nin ziyareti ve ilgisi dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Rektör Çomaklı ise müzenin birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak aynı zamanda kültürel birlikteliği de sağladığını söyledi. Bilimi toplumla buluşturma ve topluma hizmet noktasında Atatürk Üniversitesinin örnek çalışmalar gerçekleştiğini vurgulayan Rektör Çomaklı, Ayrıca Atatürk Üniversitesi bünyesinde Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi ve Tarım Müzesi gibi önemli müzeler açıldığını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25