Atatürk Üniversitesi Rektörü Hacımüftüoğlu’ndan bölgesel iş birliği mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde Ahlat Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da katıldı.
Toplantıda bölge üniversitelerinin akademik çalışmaları, yükseköğretimde kalite süreçleri, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve üniversitelerin bölgesel kalkınmaya sunduğu katkılar değerlendirildi.
“Bölgesel iş birliğimizi daha da güçlendirmeliyiz”
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bölge üniversitelerinin sahip olduğu akademik birikim ve insan kaynağının ortak çalışmalarla daha güçlü bir yapıya dönüştürülebileceğini belirtti.
Hacımüftüoğlu, “Bölge üniversiteleri olarak ortak akıl, bilgi ve tecrübe paylaşımı temelinde iş birliklerimizi daha da güçlendirmemiz büyük önem taşıyor. Üniversitelerimizin bilimsel üretim kapasitesini artırırken aynı zamanda şehirlerimizin ve bölgemizin kalkınmasına daha güçlü katkılar sunmayı hedefliyoruz. Bu anlamlı buluşmanın, ortak çalışmalarımızın geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Malazgirt Zaferi’nin tarihi mirasının yaşatıldığı Ahlat’taki buluşmanın, bölge üniversiteleri arasındaki akademik dayanışmanın güçlendirilmesi ve ortak hedeflerin belirlenmesi açısından önemli bir değerlendirme platformu olduğu belirtildi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.