Gerek eğitmen kadrosu, gerekse fiziksel imkanları ile sadece bulunduğu şehrin değil bölgesinin ve ülkesinin önde gelen okulları arasında yer alan Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları, vermiş olduğu kaliteli eğitimin geri dönüşlerini almaya devam ediyor.
Bu kapsamda LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Türkiye genelindeki ortalamaların çok üzerinde bir performans sergileyen köklü eğitim kurumu; 2023 LGS’de başarılı bir sınav süreci geçirerek genel ortalamada il birincisi oldu. Buna göre; 90 soruda 76,325 doğru ortalaması (%86,725 doğru yapma yüzdesi) ve 433,23 puan ortalaması ile Erzurum 1.si olmanın mutluluğunu yaşan Özel Vakıf Okulları Ortaokulu, geleneksel hale getirdiği başarı ortalamasını bu sene de yakalamış oldu.
Öğrencilerin %81'inin 400 ve üzerinde bir puan aldığını, okul puan ortalamasının ise 433,2347 olduğunu aktaran Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Erdal Karagülle: “Her 3 öğrencimizden 2'si tercih etmeleri halinde nitelikli okullara yerleşecek sonuçlar elde etmişlerdir. Aynı zamanda 90 soru üzerinden okulumuz öğrencileri 72,48 net ortalaması ile il birincisi olma başarısı göstermiştir. Bu sonuçlar, öğrencilerimizin azimli çalışmalarının ve öğretmenlerimizin özverili gayretlerinin bir göstergesidir. Başarılarımızın arkasındaki en önemli etkenlerden biri olan öğretmenlerimize de buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onların özverili çalışmaları, öğrencilerimizin potansiyellerini maksimum seviyede kullanabilmelerine olanak sağlamaktadır. Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları olarak, öğrencilerimizi her zaman en iyi şekilde destekleyerek eğitim hayatlarında başarılı olmalarını sağlamak için üstün bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini keşfetmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve gelecekteki hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı sürdüreceğiz. Ayrıca bu başarılarımızın, Erzurum'un eğitim sektöründeki gücünü ve kalitesini vurgulamak adına önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Rektör Çomaklı: “Vakıf Okullarımız, Elde Ettiği Başarılarla Göğsümüzü Kabartmaya Devam Ediyor”
Elde edilen başarıdan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise; öğrencilerin yüksek puanlar almalarını sağlayan bu başarının, eğitmen kadrosunun kalitesinin ve öğrenci odaklı yaklaşımın bir sonucu olduğunu söyledi. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında kişisel gelişimlerine de büyük önem verdiklerini aktaran Rektör Çomaklı: “Hem milli hem de manevi hassasiyeti üst düzeyde olan, pozitif bilimleri son teknoloji ile donatılan laboratuvarlarda öğrenen ve sadece bilimsel değil aynı zamanda sosyal hayalarına da katkı sunacak eğitimler veren bir kurum olma ideali ile üniversitemiz bünyesinde kurulan Özel Vakıf Okullarımız, son yıllarda elde ettiği başarılar ile göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. İlköğretimden üniversiteye geçişte bir köprü görevi gören ve bu sorumluluğu da kaliteli bir eğitimle yerine getiren Özel Vakıf Okullarımız, LGS sınavında önemli bir başarı elde etti ve il 1.si oldu. Yıl boyunca gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimizi ve değerli velilerimizi tebrik ediyor, tercih sürecinde atacakları adımların gelecek hayatlarında hep mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesi vakıf okulları başarı geleneğini bozmadı
Erzurum'un önde gelen eğitim kurumlarından Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları; 2023 Liselere Geçiş Sınavında (LGS) yine önemli bir başarının altına imza atarak il birincisi oldu.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Antalya Erzurum Günlerinde Atatürk Üniversitesi standına yoğun ilgiAntalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 3. Antalya Erzurum Günleri, Erzurum’un kültürel ve gastronomik zenginliklerini ziyaretçilere tanıtmaya devam ediyor.
Türk motor teknolojisinin geliştirilmesinde Atatürk Üniversitesi aktif rol alacakAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve beraberindeki 7 kişilik heyet, Eskişehir ziyareti kapsamında TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Mahmut Akşit ve teknik ekibiyle bir araya geldi.
ATA STORE, yenilenen yüzü ve online satış sitesiyle hizmetini sürdürüyorAtatürk Üniversitesinin kurumsal markalarından biri olan Ata Store, yenilenen konsepti ve geniş ürün yelpazesiyle kullanıcılarına hem fiziksel hem de online platformda hizmet sunmaya başladı.
ETÜ’de Ar-Ge farkındalığıErzurum Teknik Üniversitesi’nde, Ar-Ge faaliyetlerinin sanayi ile buluşması amacıyla Dış Paydaş Toplantısı gerçekleştirdi
Rektör Hacımüftüoğlu: Diş hekimliği eğitimine yeni bir perspektif getiriyoruzAtatürk Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın desteği ve tensipleri ile Türkiye yükseköğretim tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Diş Hekimliği Fakültesinde Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümünü hayata geçirdi.
- 07:26 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Doğu’nun Çetin Kışı …'
- 19:56 - MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül’den Miraç Kandili Mesajı
- 17:13 - Erzurum’da Araç Muayene İstasyonu sorunu büyüyor
- 16:55 - Genç imam sobadan zehirlendi
- 13:44 - Antalya Erzurum Günlerinde Atatürk Üniversitesi standına yoğun ilgi
- 13:38 - Gençler yaban hayatını unutmadı
- 11:20 - Palandöken Ekonomik Forumu 2025 için istişare
- 11:16 - Erzurum'da 303 işletmeye denetim
- 22:53 - Yakutiye’de “Kar Tanesi” Projesiyle öğrenciler kayak sporuyla buluşuyor
- 18:44 - Erzurum’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine geçit yok
- 18:39 - Antalya'da Erzurum Günleri
- 15:31 - Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’ne yeni atama
- 15:27 - Emektar personeller plaketle uğurlandı
- 15:22 - Erzurum'da trafik kazası: 2 ölü
- 15:18 - Filenin Dadaşları’na Milletvekili Öz’den tebrik
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.