• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Atatürk Üniversitesinde de anma programı düzenlendi

Atatürk Üniversitesinde de anma programı düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen çeşitli etkinlik ve programlarla Atatürk Üniversitesinde anıldı.

Atatürk Üniversitesinde de anma programı düzenlendi. Atatürk Gençlik ve Bilim Anıtında gerçekleşen törene rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin’in anıta çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Öte yandan; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, günün anlam ve önemine yönelik üniversite ev sahipliğinde birçok etkinliğin düzenlendiğini belirterek şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıllık hayatının tamamını milletine ve ideallerine adamış, şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biridir. Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, hayata rehber olma gayretini sürdüren Üniversitemiz de üzerine düşen sorumluluklarının bilinciyle üretmeye, yetiştirmeye ve geliştirmeye devam etmektedir. Bilimin her alanında yaptığımız çalışmalar ve geleceğimizin teminatı olan mesleki yönden donanımlı ve yetişmiş insan kaynağımız ile ülkemizin gelecek vizyonu konusunda yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyor; vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25