Başkan Sekmen’den Türkmen kardeşler için dikkat çeken mesaj: “Sınırları aşan kadim bir kardeşlik hukukudur”

Başkan Sekmen’den Türkmen kardeşler için dikkat çeken mesaj: “Sınırları aşan kadim bir kardeşlik hukukudur”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim Erzurum’da “Başarıya Yolculuk: Erzurum Eğitim, Kültür ve Başarı Programı” düzenlendi.

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerle bir araya gelirken, Türkmen kardeşlerle olan tarihi ve kültürel bağlara da dikkat çekti.

Başkan Sekmen, programın ardından yaptığı değerlendirmede, başarılarıyla gurur veren gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlerin heyecanına ortak olduklarını belirten Sekmen, “Başarılarıyla bizleri gururlandıran genç kardeşlerimizle bir araya geldik; onların heyecanına ve mutluluğuna ortak olduk” dedi.

“Kadim bir kardeşlik hukukumuz var”

Türkmen kardeşlerle olan bağın tarihi ve kültürel temellere dayandığını ifade eden Sekmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aynı tarihin, aynı kültürün ve aynı medeniyetin evlatları olarak Türkmen kardeşlerimizle aramızdaki bağ, sınırları aşan kadim bir kardeşlik hukukudur.”

Sekmen, gönül coğrafyasındaki kardeşlerle birlik ve beraberliği güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, gençlerin eğitim süreçlerinde yanlarında olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Gençlerin gösterdiği gayret ve elde ettikleri başarıları da tebrik eden Sekmen, “Gayretleri ve başarıları dolayısıyla bütün evlatlarımızı yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Sekmen, programın düzenlenmesine katkı sunan Irak Türkleri Öğrenci ve Gençler Birliği Erzurum İl Başkanı Yaşar Yasin’e de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.