• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Başkan Sunar'dan konservatuvar müjdesi

Başkan Sunar'dan konservatuvar müjdesi
Palandöken Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından verilen ‘Yürek Yakan Şarkılar’ adlı konserde Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Konservatuvar müjdesi verdi.

Palandöken Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu Yürek Yakan Şarkılar ile sahne aldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde verilen konserde, vefat yıldönümü münasebetiyle, ağırlıklı olarak merhum sanatçı Müslüm Gürses’in şarkıları yorumlandı. Salonu hıncahınç dolduran müzikseverler, unutulmaz bir gece yaşadı.

SUNAR’DAN KONSERVATUVAR MÜJDESİ

Palandöken’de sosyal ve kültür belediyecilik uygulamalarıyla örnek olan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, konseri dinlemeye gelen müzikseverleri selamladı. Palandöken Belediyesinin kültür ve sanat anlamında yürüttüğü faaliyetlere değinen Sunar, “İlçemizde kültürel ve sanatsal hayatın zenginleştirilmesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada çok sayıda etkinliğe imza attık. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız için ayrı ayrı etkinlikler düzenledik. Çocuklarımızı belirli periyotlarda sahnelediğimiz Hacivat Karagöz oyunlarıyla buluşturuyoruz. Gençlerimizi kültür mirasımızın önemli bir parçası olan halk ozanlarıyla bir araya getiriyoruz. Anadolu'nun köklü müzik geleneğinin örneği Gazelhanlarımız genç ve yaşlı nüfusun ilgi odağı. Türk Musikisi Topluluğumuz ise, artık salonlara sığmayan kitlelere hitap ediyor. İlgi muazzam. Bugün buradan bir müjde vermek istiyorum. Yeni dönemimizde Türk müziği topluluğunu konservatuvara dönüştürerek, genç müzisyenlere daha kapsamlı eğitim imkanları sunmayı planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla Palandöken’i her alanda zenginleştirmeyi amaç ediniyoruz. Destek sizden, hizmet bizden” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında merhum sanatçı Müslüm Gürses’e Allah’tan rahmet dileyen Sunar, sanatçının Türk müziğinin simge isimlerinden biri olduğunu söyledi.

Yaklaşık bin 500 dinleyicinin katıldığı konser, 22 eserin yorumlanmasıyla sona erdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25