• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

"Bugün olsa yine aynı şeyi seve seve yaparım"

"Bugün olsa yine aynı şeyi seve seve yaparım"
Afganlı çocukları yangından kurtarıp oksijen maskesini verdi, kalp krizi geçirmişti. Tedavisi devam eden itfaiye eri yaşadıklarını anlattı

Yangında dumandan zehirlenen çocuklara oksijen maskesini takan itfaiyeci Yücel Küçük, dumandan etkilenmesi sonucu kalp krizi geçirmişti. Kahraman itfaiye eri yaşadıklarıyla ilgili, "Bugün olsa yine aynı şeyi seve seve yaparım" dedi.

Olay, 17 Ocak Pazartesi günü saat 04.00 sıralarında Yakutiye ilçesi Mumcu Mahallesi'ndeki bir apartmanın bodrum katında meydana geldi. Bodrum katta yaşayan Afganistan uyruklu ailenin evinde, sobadan çıkan ateşin yayılması üzerine yangın çıktı. Apartman sakinleri durumu hemen polis, itfaiye ve acil sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, evin penceresinden içeri girerek dumandan etkilenen Roghayyeh Alavi (34) ile kızları Zehra (17), Zohre (16) ve Zeynep (14) Alavi'yi alıp dışarı çıkardı. Anne ve 3 kızı ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ve çocuklarının hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.

“Çocuklara oksijen maskesini verdi, dumandan etkilenip kalp krizi geçirdi”
Öte yandan, yangında dumandan etkilenen çocuklara oksijen maskesini veren itfaiyeci Yücel Küçük, yangın yerinde fenalaştı. Mesai arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Küçük'ün dumandan etkilenmesi sonucu kalp krizi geçirdiği belirtildi. Tedavi gördüğü hastanede yaşadıklarını anlatan itfaiyeci Küçük, “7-8 yıldır itfaiye eri olarak görev yapıyoruz. Ekip olarak her şeyi yapıyoruz. İtfaiye olarak hep beraber çalışırız. Kahraman ben oldum ama arkadaşlarımla birlikte biz görev yapıyoruz. Mesleğimizi seviyorum. Sabaha karşı 4.5 sıralarında ihbar geldi. Mahsur kaldıklarını görünce hemen kurtarmak için çalışmaya başladık. Maskemi ince yaralıya takarak hayatta kalmasını sağladım. Bugün olsa yine yaparım. Biz sabah işe başlarken duamızı yaparak başlarız" diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25