• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Burun Deliği Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun Deliği Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun Deliği Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun; hem sağlık açısından hem de estetik açıdan bir hayli önemli bir organdır. İnsanlar; hem genetik hem de çevresel faktörlerden dolayı farklı burun problemleri ile karşılaşırlar. Örneğin, burun eti problemleri yüzünden burun tıkanıklığı ve sinüzit gibi sorunlar meydana gelir. Bunun yanı sıra, kemerli burun yapısının da ivedilikle düzeltilmesi gereklidir. Bilhassa son yıllarda daha çok kişinin rağbet ettiği burun deliği küçültme ise insanları farklı sorunlardan kurtarır.

Burun Deliği Küçültme Nedir?

Buruna daha iyi simetri özelliği kazandırmak adına tercih edilen cerrahi bir operasyondur. Bazı insanların burun delikleri büyük ve çıkıntılıdır. Bu kişilerin estetik açıdan kendilerini iyi hissetmedikleri aşikardır. Her ne kadar burun deliği küçültme egzersizi yapılsa da bu işlemin çok fazla işe yaramadığının altını çizmek gerekir. Bir başka deyişle, insanlar; burun deliği küçültme ameliyatına ihtiyaç duyarlar.

Burun deliği küçültme; birden çok amaca sahip olan bir cerrahi operasyon olarak tanımlanabilir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi simetriyi iyileştirmek hedeflenir. Bunun yanı sıra, burnu daraltma hedefi de söz konusudur. Operasyon gerçekleştirecek olan cerrah; burnun tabanında yer alan ve önemli bir konuma sahip olan dokuyu çıkarır.

Burun deliği küçültme; hem tek başına hem de burun estetiği gibi farklı operasyonlar ile beraber gerçekleştirilebilir. Tek başına yapıldığı takdirde lokal anesteziden yararlanılır. Hasta; herhangi bir risk ile karşılaşmaz. Cerrah; operasyon sırasında farklı detaylara odaklanmalıdır. Burun köprüsü ve ucuna odaklanıldığı takdirde buruna ihtiyacı olan estetik görünüm kazandırılır. Bunun yanı sıra, buruna inceltme sağlamak ve onu yüzün diğer kısımlarıyla uyumlu hale getirmek adına da detaylı bir çalışma gerçekleştirilmelidir.

Burun Deliği Küçültme Kimler İçin Uygun Bir Operasyondur?

Burun delikleri; biyoloji derslerinden aşina olduğumuz üzere solunum açısından hayati bir öneme sahiptir. Bu noktada, yeterli kıkırdak desteğinin olmadığı hallerde insanların nefes almaları zorlaşır. Burun deliği küçültme operasyonu; insanların daha iyi nefes alabilmeleri adına kıkırdakların güçlenmesini sağlayan bir operasyondur. Solunum sıkıntısı yaşayanlar; bu operasyona başvurabilirler. Bunun yanı sıra, burun deliklerinin çevresiyle uyumlu hale getirilmesi ve estetik kaygıların ortadan kaldırılması adına da bu operasyona başvurulabilir.

Burun Deliği Küçültme Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun deliği küçültme; kısa süren bir operasyon değildir. Her şeyden önce, hastanın durumu dikkate alınır. Burun deliklerinin ne kadar küçültüleceğine karar verilir. Bu noktada, doktorun deneyimi öne çıkar. Burun delikleri; olması gerekenden daha fazla küçültüldüğü takdirde ortaya hem sağlık hem de estetik sorunları çıkar.

Burun deliği küçültme; tek başına yapılan bağımsız bir operasyon olabildiği gibi burun estetiği operasyonunun bir parçası da olabilir. Hasta; operasyonun ardından dikiş hatlarını temiz tutmalıdır. Bunun yanı sıra, dikişlerin zamanında alınması ve antibiyotik içeren kremlerin kullanılması da önem taşır.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25