2016 yılından beri kurulduğu günden bu yana her türlü doğal afet, sel, arama ve kurtarmada etkin görev yapan SAK Timleri, baraj ve göletlerde eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Zodyak botları başta olmak üzere dalgıç kıyafetleri ve birçok teknik ekipmana sahip olan SAK Timleri, sadece Erzurum’da değil Doğu Anadolu Bölgesi’nde de aktif görev yapıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan SAK Timi, eğitim çalışmalarını Tortum Gölü, Demirdöven, Ayvalı ve Çat barajlarında yürütüyor.
“Her türlü ekipman ve donanıma sahibiz”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kurum olarak her türlü ekipman ve donanıma sahip olduklarını söyledi. Başkan Sekmen, “Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’mız bünyesinde 2016 yılında Su Üstü ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’ni kurduk. Bu birimimiz her türlü doğal afet ve kurtarmada aktif görev yapmaktadır. Şuan eğitimleri devam eden arama ve kurtarma ekiplerimiz ilçelerde de diğer İtfaiye birimlerimize eğitimler vererek çalışmalarına devam ediyor. İlçelerimizden bazılarına eğitim sonrası Zodyak Botları teslim ediyoruz. Şuan merkez ve ilçelerimizdeki İtfaiye teşkilatlarımız sel ve benzeri doğal afete müdahalede gerekli bütün eğitim ve teçhizata sahiptir. İtfaiye teşkilatımızı çağın bütün gereksinimlerinden yararlandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Büyükşehir’in Arama ve Kurtarma Timi 7/24 görevinin başında

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurduğu Su Üstü ve Su Altı Arama Kurtarma (SAK) Timi, 7/24 görevini başarıyla ifa ediyor.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 19:38 - KGK acıyla sarsıldı! Hatay Temsilcimiz Seyfittinoğlu'nu kaybettik
- 16:37 - Erzurum’da termometreler -26’yı gösterdi
- 11:48 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden:'Erzurum’un Hızlı Tren Bekleyişi…'
- 11:47 - Palandöken hafta sonunda doldu taştı
- 11:43 - Sporcularımızın madalya mutluluğu
- 11:38 - Erzurum polisinden uzanan şefkat eli
- 11:33 - Koruma altındaki çocuklar umreye gidiyor
- 17:34 - Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Aziziye İlçesi’nde açıldı.
- 17:29 - Kazada vefat eden asker toprağa verildi
- 17:24 - Vali Çiftçi: "Yasaklı alanlarda kimse kayak yapmasın"
- 14:37 - Tokat’ta kan donduran olay: Baba oğlunu keser ile öldürdü
- 13:52 - Palandöken’de çığ
- 12:12 - ÜNİLİG Kar Voleybolu şampiyonları kupalarını aldı
- 12:08 - Palandöken'de ETÜ fırtınası esti
- 12:03 - Erzurum Lisesi için tarihi adım
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.