• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Buz'da Balkan Şampiyonası Hazırlıkları Tam Gaz

Buz'da Balkan Şampiyonası Hazırlıkları Tam Gaz

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından altyapının geliştirilmesi adına devam eden tarama çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor.

Özellikle 16 yaş Milli Takımımıza kazandırılan genç yeteneklere Kocaeli kampında da iki başarılı sporcu eklendi. Erzurum'da gerçekleşen gelişim kamplarına katılan, Almanya’da bu spora başlayan Berk Korata ve İsveç'ten gelen Muhammet Küçükyıldız'dan sonra; şimdi de yine Almanya'nın başarılı buz hokeyi kulüplerinde forma giyen Enes ÖZAY ve abisi Oğuzhan Özay'da Türkiye'ye geldiler ve kamplara katıldılar.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Balkan Turnuvası ve Festivali için uzun süredir hazırlık çalışmalarını sürdüren 16 yaş altı Milli Takımımız, Erzurum'da tamamlanan 4 kampın ardından, bu önemli organizasyon öncesi son çalışmalarını tamamlamak üzere, maçların da oynanacağı ilimiz Kocaeli'ne geldi.

Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen; gurbetçi gençlere ulaşılıp, Türk Buz Hokeyi ’ne kazandırmış olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını söylerken; bu çocukların Türk Milli Takımlarına güç katacağını ve gelecekte önemli başarılara imza atacaklarını vurguladı.

TBHF Başkanı Orhan DUMAN yaptığı açıklamada; " Federasyon olarak en önemli hedefimiz Türk Buz hokeyinde altyapıyı güçlendirmek ve Milli Takımlara başarılı sporcular kazandırmak. Bu hedefimize ulaşmak için de tecrübeli ve profesyonel bir teknik ekip ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buz içi ve kondisyon eğitmenlerimizin dışında, Buz Hokeyinde sporcularımız ilk kez bir Gelişim Uzmanı ile çalışma imkanı buldular. Uzman Feyhan Aras’ın katkıları ile sporcularımızın motivasyonunda da önemli bir artış oldu. Aylardır devam eden disiplinli ve programlı kamplar sayesinde pek çok sporcumuzun gelişimini ve daha üst seviyelere gelmesini sağladık. Kamplara katılan sporcularımızın ailelerinde de çok olumlu tepkiler alıyoruz. Yaz döneminde Federasyonumuz bünyesinde gerçekleşen kampların çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişiminde çok büyük katkı sağladığını her fırsatta dile getiren veliler çalışmalardan memnun. Aileler tarafından gelen olumlu mesajlar, Federasyonumuza yolladıkları teşekkür mektupları bizleri daha da çok heyecanlandırıyor ve ailelerin de desteğini almış olmak çalışmalarımıza güç katıyor. Bunun yanı sıra hızla devam eden tarama çalışmalarımız da verimli bir şekilde devam ediyor. Yurt dışında buz hokeyine başlamış ve bu sporda ileri seviye ülkelerin liglerinde forma giyen sporculardan Türk Hokeyi'ne kazandırdığımız gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu çalışmalarımızın ilk meyvelerini önümüzdeki günlerde yapılacak olan Balkan Turnuvası ve Festivali'nde toplayacağımıza inanıyorum, sporcularımıza başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25