• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Buzun patronu Erzurum'da konuştu

Buzun patronu Erzurum'da konuştu

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman ve Yönetim Kurulu üyeleri Palan Otel’de bir basın toplantısı düzenledi.

Erzurum da sürmekte olan Milli Takımlar Dünya Buz Hokeyi Şampiyonasının ve yeni Federasyonun geleceğe dair hedef ve projelerinin değerlendirildiği basın toplantısında, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, toplantıda bulunan yönetim kurulu üyelerini basına tanıttı.

Toplantıya Başkan Duman’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, Murat Uzar, Handan Duman, Kaan Özcan, Murat Aslan, Salih Koç ve Milli Takımlardan sorumlu antrenör Tarık Göçmen katıldılar.

15-21 Nisan tarihleri arasında Erzurum da gerçekleşmekte olan Dünya Buz Hokeyi Şampiyonasında 4’te 4 yaptıklarına dikkat çeken Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, ‘’Altın madalya tarihte ilk olacak’’ dedi.

Şampiyonanın önemine dikkat çeken Duman, salonlara maç izlemeye gelen vatandaşların az olduğunu, ancak bu sporu ilk kez seyredenlerin de ondan sonraki süreçlerde buz hokeyine yoğun bir ilgi gösterdiğini söyledi.

Federasyon seçimlerine de değinen Duman; ‘’Federasyon Başkanı Erzurumlu değil diye, Erzurum’a hizmet gelemeyecek diye bir şey yok. Erzurum’a hizmet etmek için Erzurumlu olmaya gerek yok. Kimse Erzurum’u görmezden gelemez, Erzurum da ki salonlar Türkiye’nin en önemli salonlarıdır. Hali hazır da Erzurum da 5 tane buz hokeyi salonu var. Türkiye de İzmir, İstanbul, Kocaeli, Ankara gibi illerde toplam da 5 tane salon bulunmakta. Erzurum tesisleşme anlamında büyük bir potansiyele sahip. Bizim amacımız salonları organizasyon zamanları da dolu tutmak. Yani gençlerimizin bu değerli salonlarda yetişmelerini sağlamak” dedi.

Zorlukları aştık

Başkan Duman Erzurum’da süren şampiyonanın Fatih Çintimar Öncesi Federasyonun girişimi ile alındığını, Gençler Dünya Şampiyonasının ise İstanbul’da toplantıya katılmama sonucu yapılamadığını açıkladı.

Bir gazetecinin Milli takıma girecek seviyede olan 3 oyuncunun geçen dönem Milli Takıma alınmadığı yönündeki soruya ise Duman, ‘Evet Erzurumlu olan 3 hokeyci milli takıma alınmamıştır. Bunun sorumlusu ben değilim. Kim almamışsa bu soruyu ona sorun’ şeklinde cevap verdi.

Erzurum’a hizmete devam

Duman, kimseyle bir sorunlarının olmadığını, hükümetin Erzurum’a büyük paralar harcayarak yaptırdığı tesisleri boş bırakmamanın hesabını yaptıklarını söyledi.

Erzurum Valisine, Emniyet Müdürüne de teşekkür eden Duman, ‘Bir dizi aksaklıklar vardı. 38 madde aksaklık vardı. Gece gündüz çalışarak yüzümüzün akıyla şampiyonayı sürdürüyoruz’ dedi.

Erzurumlular sıcak kanlı

Orhan Duman, Erzurum’un insanının çok sıcak kanlı olduklarını, vatandaşla hiçbir sorun yaşamadıklarının da altını çizdi.

Erzurum’a yeni şampiyonluklar almak için şimdiden çalışma başlattıklarını da ifade eden Duman, Erzurum’a ve Ülkeye hizmeti sürdüreceklerini de kaydetti.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25