• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Çin Turistik Vizesi

Çin Turistik Vizesi
Çin Turistik Vizesi

Çin Halk Cumhuriyeti'ne turizm amaçlı seyahat eden kişiler için bir vize türüdür. Bireysel turist vizeleri, tek veya çift giriş için verilir. Çin turist vizeleri, seyahat eden kişinin Çin Halk Cumhuriyeti'nde kalış süresine göre verilir. Çin turistik vizesi 90 gün geçerlidir. Ancak konsolosluk belgeleri değiştirebileceğinden, ihtiyacınız olan belgelerin güncel bir versiyonunu vize merkezi temsilcinizi arayarak veya onlardan bu bilgileri size e-posta ile göndermelerini isteyerek alabilirsiniz. Evrakları hazırladıktan ve teslim ettikten sonra deneyimli ve işinin uzmanı personelimiz Çin turist vizesi süreci ile ilgilenecektir. Bu işler için vize merkezine güvenmediğinizden dolayı içiniz rahat olabilir.

Çin Halk Cumhuriyeti, Çin'e turizm amacıyla seyahat etmek isteyenler için turist vizesinin kalktığını duyurdu. Bu nedenle Çin turist vizesi değil grup vizesi alınması zorunludur. Çin grup vizesine başvurmak için en az 5 vatandaş gereklidir. 15 Şubat 2016 dan sonra kararın uygulaması başlanmıştır. Bir sonraki duyuruya kadar bireysel turist vizesi işlemlerini kabul etmeyeceğiz demişlerdir.

Çin Konsolosluğu, Çine vize alma işlemlerinde vize sonucunu belirleyen tek kurumdur. Çin'de uygulanan vize başvuru süreci karmaşık olabilir, bu nedenle vize süreci hakkında daha çok bilgi için lütfen vize başvurunuzu başarıyla tamamlamak üzere vize merkezi temsilcinizle iletişime geçin. Çin Konsolosluğu vize prosedürünü onaylarsa, verilen Çin turist vizesi tek girişli bir vize olacaktır. Düzenlenen Çin turist vizesinin süresi kısa zamanlı bir vize olup, vizenin süresi sadece Çin konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Çin'de uzun zaman boyunca kalmak istiyorsanız Çin'e giriş yaptıktan sonra Çin'deki yerel polis karakoluna başvurmalısınız.

Çin Turistik Vizesi İçin Başvuru

Öncelikle vize başvurunuzu yapacağınız diplomatik misyondan randevu almanız gerekiyor. Çine gidebilmek için vize başvurularının yapılacağı yer Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ya da Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğuna yapılmaktadır, dolayısıyla bu noktada bölgesel farklılıklara dikkat edilmelidir. İstanbul yakınlarında olanlar İstanbul’a diğer şehirlerden gelen başvuruları işleme koyan diplomatik elçi, Ankara'daki Çin Büyükelçiliğidir.

Vize türünüze göre talep etmeniz gereken ek belgeleri detaylandırabiliriz. Bu sebeple başvuru sürecinde problem yaşamamak için yurtdışındaki diplomatik misyondan alınacak belgeler hakkında bilgi alınması önemli bir detaydır. Evraklar hazırlandıktan sonra randevu tarihinde Çin Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna eksiği olmayan evraklar ile doğru bir şekilde teslim edilmelidir. Evrak işlerinin yanı sıra, başvuru süreci ayrıca bir biyometrik süreci içerir. Başvuruda herhangi bir sorun yoksa 7-10 iş günü içerisinde Çin vizesi çıkacaktır.

Çin Turistik Vize Randevusu

Çin vize başvurunuzu doğrudan Çin konsolosluğu ve Çin vize işlemleri üzerinden iletmek isterseniz, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğunun resmi internet sitesi üzerinden randevu alabilirsiniz. Aracı veya kuruluş aracılığıyla yapılan başvurularda vize danışmanı sizin adınıza randevu alabilir. 2021 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan uygulama, vize başvurularında parmak izi alma işlemlerini zorunlu hale getirdi. Başvuru sahipleri, rezervasyon sırasında parmak izlerini vermekle yükümlüdür. 2021'den önce Çin vizesi alanların da daha önce parmak izi beyannamesi olmadığı için yeni vize başvuruları ile birlikte parmak izi beyanı sunmaları gerekecek. 14 yaş altı ve 70 yaş üstü kişiler parmak izi alma işleminden muaftır.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25