Eğitimci-yazar Murat Ertaş yaptığı açıklamayla anne ve babaların internet ve akıllı telefon uygulamalarındaki bağımlılığının çocuklardan geri olmadığına, bu durumun çocukların eğitim, ahlâk, aileye aidiyet ve değerler açısından çok büyük sakıncaları olduğuna dikkat çekti.
Eğitimci-yazar Murat Ertaş ebeveyn ve akıllı telefon bağımlılığı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Ertaş, sosyal paylaşım sayfalarının ve internet uygulamalarının zararları anlatılırken çoğunlukla doğrudan çocuklara ve gençlere öğretici, yönlendirici, didaktik dil kullanıldığını, bunun yanlış olduğunu, bu konuda aslında ebeveynin ciddi uyarılması gerektiğini söyledi. Murat Ertaş açıklamalarına şöyle devam etti:
“Toplumda en masum olanlar çocuklar ve gençler. Unutmayalım bu çocuklar dünyaya gözlerini aileleri içinde açıyorlar ve ilk anne ve babalarını taklitle hayatı öğreniyorlar. Daha sonra arkadaş, akran ve geniş aile tesiri Hal böyleyken bebeklikten itibaren çocuğunun yanında olan ev hanımı annelerin bebeklerinin, çocuklarının karşısında Tiktok, Instagram, Youtube vb. internet ve akıllı telefon uygulamalarını bağımlılık derecesinde sık kullanmaları, resim ve video izlemede seçici olmaması, çocukla ilgilenmemesi ve hatta kendi konforunu bozmaması için çocuğun eline de akıllı cihaz vermesi çocuğun karakterinde bir ömür derin izler bırakacaktır. Çalışan annelerin bebeklerini, çocuklarını teslim ettikleri bakıcı kadınlar, oyun anneleri de çocuğun hayatında çok önemli yere sahiptir. Çalışan anne ve babalar işten geldikten sonra muhakkak çocuğuyla vakit geçirmelidir. Çocuğu televizyon karşısına oturtmak veya eline akıllı cihaz verip kendi haline bırakmak o çocuğun aidiyetini ekranda karşısına çıkanlara yönlendirmektir. O çocuk büyüyecek, çocuk olarak kalmayacak; küçükken aldığı ev içi ilgi, terbiye, eğitim, maruz kaldığı uygulamalar tüm hayatının rengini belirleyecek. Çocuk büyüdüğünde anne ve babasından çok sosyal medyada karşılaştığı kişilere aidiyet duyacak. Sevgisiz, saygısız, bencil, ilgisiz ve içinden geldiği toplumdan çok farklı inanç ve değer gruplarına ait hisseden bir karaktere bürünecek. Lütfen anne ve babalar çocuklarınızla ilgileniniz, evde mümkün olduğu kadar akıllı cihazlarınızı kullanmayınız. Bugün ‘çocuklar ve gençler’ dediğimizde, şikâyetçi olduğumuz her ne varsa sebebi biz anne ve babalarız.”
Çocuklar değil, maalesef anne ve babalar internet uygulamalarının bağımlısı
Çocuklar değil, maalesef anne ve babalar internet uygulamalarının bağımlısı
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Erzurum’da bin 365 okulda 187 bin 883 öğrenci eğitim öğretime başlıyorErzurum İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, il genelinde bin 365 okulda 187 bin 838 öğrenci ve 11 bin 763 öğretmen ile birlikte 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlanacağını söyledi.
Okullar ne zaman açılacak? Bakan Tekin tarihi açıkladıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı.
“Yazımda kardeşlik var” kampı başladıErzurum'da kız öğrencilerine yönelik “Yazımda Kardeşlik Var” kampı başladı.
Mesleki eğitimde işbirliği protokolüMilli Eğitim Müdürlüğü ile Taşmağazaları Koruma El Sanatları Değerli Metalleri Tanıtma ve Yaşatma Derneği arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.
- 21:57 - Şehit Polis Memuru Yakup Sürücü'ye vefa
- 21:49 - Atatürk Üniversitesi DAYTAM'da devir teslim
- 14:33 - Erzurum'da açık alanda alkol yasağına uymayan 16 kişiye ceza
- 10:57 - Erzurum’da çakan şimşekler geceyi aydınlattı
- 10:54 - Masa tenisinde şampiyon Erzurum Adliyesi
- 10:51 - Kız Millî Takımımız Palandöken’de güç depoladı
- 10:47 - Erzurumspor'da transferler sürüyor
- 10:43 - AK Parti heyetinden Vali Çiftçi’ye ziyaret
- 10:39 - Muhtarlarla eğitim zirvesi
- 10:36 - Hacımüftüoğlu'ndan istişare kültürü vurgusu
- 10:33 - 1959 rakımda Erzurum'da dalış eğitimi
- 10:28 - Bir kalem bir gelecek
- 20:07 - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız
- 18:17 - Şehit Berkay Akbaş’ın adı Erzurum’da yaşatılacak
- 18:14 - Vali Çiftçi: “Maarif modeli hayırlara vesile olsun”
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.