Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” çerçevesinde Ticaret Bakanlığımızın destekleri ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğimizce yürütülen " Gıda Sektöründe İhracatın Arttırılması Ve Geliştirilmesi İşbirliği Kümesi” ile ilgili Gıda UR-GE Projesinin ilk adımı olan İhtiyaç Analizinin Sonuç Toplantısı gerçekleştirildi. İhtiyaç analizi sonuçlarına göre, projede yer alan katılımcı firmalara eğitimler verilecek.
Firmaların İhtiyaçları Belirlendi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu yılın başlarında başlatılan Gıda sektörü iş birliği kümesi sektörünün İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi'nin ilk etabı olan ihtiyaç analizleri çalışması tamamlandı. İhtiyaç analizleri çalışması çerçevesinde proje katılımcısı 20 firma ile görüşülerek, firmaların ihtiyaçları, eksik ve güçlü yönleri ile beklentileri ve talepleri belirlendi. İhtiyaç analizleri çalışmasında çıkan sonuçlar proje katılımcılarının bulunduğu bir toplantı ile değerlendirildi.
Sıra Eğitim Çalışmalarında
Gıda sektörü iş birliği kümesi sektörünün İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi çerçevesinde ihtiyaç analizleri çalışmasının ardından çıkan sonuçlara göre eğitim çalışmalarına geçilecek. Gıda sektörü iş birliği kümesi’nin UR-GE projesi'nin, ihtiyaç analizinin ardından eğitim ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri ile devam etmesi planlanıyor.
Proje ile bölgedeki gıda sektöründeki kümelenme çalışması ile uluslararası ve hedef pazarlarda ihracatın arttırılması amaçlanıyor.
DAİB’de Gıda UR-GE gündemi

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Doğaltaş, Mobilya, İnşaat, Yapı Kimyasalları ve Sağlık sekktörlerinde yürütmekte olduğu Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projelerine bir yenisini daha ekledi.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 23:22 - Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı
- 17:50 - Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildi
- 17:44 - Aziziye Belediyesi’nde yardım seferberliği
- 17:40 - ETÜ afetzedeler için yardım kampanyası başlattı
- 17:37 - Oltu'da yardım seferberliği
- 14:23 - Depremzedeler için herkes yardıma koştu
- 14:10 - MHP İl Başkanı Yurdagül; “Bugün konuşmanın değil, bir olmanın, ortak hareket etmenin ve yaraları sarmanın vaktidir”
- 13:28 - Büyükşehir’den deprem bölgesine yardım konvoyu
- 13:25 - Depremzedeler için seferber oldular
- 13:21 - Meteoroloji'den çığ uyarısı
- 13:18 - Malatya’da enkaz altındaki yaralı vatandaş işte böyle kurtarıldı
- 13:09 - Deprem bölgelerine AFAD’tan 24 yardım tırı gönderildi
- 11:14 - Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 381'e yükseldi
- 09:29 - ETÜ Deprem Bölgesi İçin Harekete Geçti
- 08:52 - Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.