Yaklaşık 10 yıl önce bir yangın sonucu Erzurum Devlet Tiyatroları sahnesi kullanılmaz bir hal almış, bu zaman zarfında eski Göğüs Hastanesi salonunda gösterime devam etmişti. Palandöken İlçesi Aşık Sümmani Kültür Merkezi açıldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu binada yeni bir tiyatro sahnesi yatırım programına alınmış, ödeneği ayrılmış, projesi çizilmiş ve ihalesi yapılarak yapım çalışmalarına başlandı. Erzurum Devlet Tiyatrolarının idari binası ve tüm hizmet alanlarıda aynı zamanda bu binada yer alacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz yaptığı açıklamada “Sahnemiz oldukça modern son teknolojiyle donatılmış Erzurum’a yakışır güzel bir hizmet binası olacaktır. Tiyatro sahnemiz yıl sonu itibariyle tamamlanmış ve 2023 yılının ilk aylarından itibaren yeni binasında sahne alacaktır. Bilindiği üzere Erzurum Devlet Tiyatroları halkımızın yoğun ilgisiyle tüm oyunlarını adeta kapalı gişe oynamaktadır.300 kişilik salonu ile Erzurum’a yakışır bir tiyatro sahnesi şehrimize kazandırılmış olacaktır” dedi.
Devlet Tiyatroları yeni binasına kavuşuyor

10 yıl önce çıkan yangın sonucu kullanılma hale gelen ve Göğüs Hastanesi Salonunda gösterime devam eden Erzurum Devlet Tiyatroları yeni binasına kavuşuyor.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 16:04 - 5. Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günleri ETÜ Ev Sahipliğinde Başladı
- 16:00 - Barış Manço Erzurum'da anıldı
- 15:54 - Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" açıklaması: 24. saate kadar bekleyin, işe okula gitmeyin
- 15:29 - Dadaş kızı Büşra şampiyonluğa doymuyor
- 15:24 - ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın; “Sanayileşme için çıktığımız bu yolda heyecanımız bitmesin”
- 15:20 - Erzurum Şehir Hastanesi Çocuk Palyatif Merkezinde aile şefkatinde hizmet
- 15:15 - Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor
- 12:56 - Kalite Ve Hızlı Kilitlerin Ustası
- 12:55 - Çin Turistik Vizesi
- 11:02 - Kabaloğlu Erzurum’da sendika temsilcileri ile bir araya geldi
- 20:58 - Atatürk Üniversitesi’nin acı kaybı.. Prof. Dr. Ahmet Beşe vefat etti
- 19:06 - ASH İl Müdürlüğünde, “Göreve Yeni Başlayan Personele Yönelik Oryantasyon Eğitimi" programı
- 18:47 - Oto sanayide soba parladı, 3 kişi hafif yaralandı
- 15:31 - DAP BKİ bu yıl bölgede 130 projeyi 213 milyon lira ile destekleyecek
- 14:12 - Tortum Şelalesi ve Yedi Göllerin kar yağışı altında muhteşem dron görüntüsü
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.