• BIST 10093.11
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

DİKKAT! İşte doğru bilinen yanlışlar

DİKKAT! İşte doğru bilinen yanlışlar

Yeni doğum yapmış annelerin ilk süt, emzirme, uyku, beslenme gibi konularda kafası hep karışıktır. İşte yeni doğan bebeğinizin bakımında doğru bildiğiniz yanlışlar...

 

İlk gün süt gelmedi bebeğim aç kalıyor

Bebek, içgüdüsel olarak emme refleksine sahiptir. İlk gelen süt bebeğin ihtiyacı kadardır. İlk günlerde bir çay kaşığı kadar süt gelebilir. Her emzirmede anne sütü artar. 

Sürekli emzirmeliyim

Yeni doğan bebekler, ilk gün ortalama 2 saatte bir emzirilmeli. Daha sonra bebeğin sürekli memede kalması süt birikmesine engel olacağı için bebeğin doymamasına sebep olabilir.

Her altını açtığımda pişik kremi sürmeliyim

Pişik kremleri o bölgeyi tamamen steril ve hava almadan korurlar. Bu nedenle o bölgenin direnci de düşecektir. Kremler eğer pişik varsa sürülmeli ve az olarak kullanılmalı. Poposu iyice kuru olmalı.

Bebeği uyurken sallamayalım

Sallama işlemi, orta kulaktaki vestibüler sistemin uyarılmasına sebep olduğu için denge yeteneğini geliştirir.

Bebeği asla kundaklamayın

Bebeğin anne karnındaki hareketleri kısıtlıdır. Doğduğunda istemsiz yaptığı el kol hareketleriyle kendini korkutur. Bu yüzden ilk haftalarda yarım kundak yapmalısınız.

Yenidoğanda gaz yoktur

Sütün inmesi ve çabuk çoğalması için sık emzirilen bebekler, süt emerken hava da yutabilirler. Bu yüzden ilk günlerde bile bebek emme i∫leminden sonra dik tutularak gazı çıkarılmalı.

Çok kaka yapıyor bebeği üşüttük

Yenidoğan bir bebeğin her altı açıldığında kaka varsa bebek iyi besleniyor demektir. Yeni doğan bir bebek günde ortalama 4-9 kez kaka yapabilir. Kaka yoksa, sorun yaşıyor olabilir.

Karanlıkta ve sessizlikte uyusun

Bebek eğer yeterli ve düzenli aralıklarla emmişse, karnı toksa ve gazı çıkmışsa herhangi bir uyku sorunu yaşamaz. Yeni doğanın günlük uyku süresi ortalama 20 saattir. Gece büyüme hormonu salgılandığı için gece lambası karanlığında uyuması gerekir. Gün doğumundan itibaren perdeler açılmalı hatta havalandırılmalıdır. Gündüz aydınlıkta ve gün içinde de gürültüde uyuyabilir.

Bebeğim üşüyor, eldiven takalım

Bebekler bulundukları ortama göre bağışıklık kazanır. Ortalama 20-22 derece sıcaklık bebekler için uygun. Elleri ve ayakları normalden daha soğuk olabilir. 2500 gr. altındaki bebekler vücut sıcaklıklarını korumada zorluk çekecekleri için daha sıcak tutulmaları gerekir.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25