• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Düzenli bir ev için temel ipuçları

Düzenli bir ev için temel ipuçları
Düzenli bir ev için temel ipuçları

Düzenli bir evde yaşamak insanların psikolojilerini olumlu yönde etkiler. Bunun yanında düzenli bir evde temizlik için ayrılan zaman da minimuma iner. Ayrıca düzenli evde insanlar huzur bulur ve dışarı çıktığında evine dönmek için sabırsızlanır.

Düzenli bir evde yaşamak insanların psikolojilerini olumlu yönde etkiler. Bunun yanında düzenli bir evde temizlik için ayrılan zaman da minimuma iner. Ayrıca düzenli evde insanlar huzur bulur ve dışarı çıktığında evine dönmek için sabırsızlanır. Kalabalık ailelerde dahi yapılan çeşitli düzenlemeler ile evin sürekli düzenli tutulması mümkün olur. Bu sayede evde bir kaos ve stres ortamı oluşmaz. Mutfaklarda yer alacak masalar ailecek yenecek yemeklere ev sahipliği yapar. Aynı zamanda üzerine yerleştirilecek aksesuarlar ile mutfak dekorasyonuna estetik katarlar. Düzenli bir eve sahip olmak istiyor ve bunun için pratik çözümler arıyorsanız şu ipuçlarına dikkat edebilirsiniz.

 

 

Eşyaları Yerlerine Koyun

İnsanlar kimi zaman aceleleri olduğundan ya da sadece uğraşmak istemediklerinden kullandıkları eşyaları yerine koymazlar. Buldukları en yakın yere bırakırlar. Bu alışkanlık olduğunda ise ortaya tam bir kaos çıkar. Düşünsenize evinizde hiçbir şey yerinde değil ve ne arasanız bulamıyorsunuz. Bunu yaşamamak için mutlaka her eşya için bir yer belirleyin.

Faturalar, kredi kartı ekstreleri için kapı girişinde bir sepet, kutu oluşturun. Temizlik maddeleri ve banyo eşyaları için banyonuza dolap ya da raf yaptırın. Dışarıdan geldiğinizde çantanızı anahtarlarınızı önünüze gelen ilk yere bırakmayın. Anahtarları kapının yanında oluşturacağınız askıya ya da sepete koyun. Çantanızı odanıza götürün.

Dolap ve Raflar Kullanın

Evinizde fazla eşyaları içine koyacağınız dolaplar olmasına önem verin. Dolapların içini kutular, sepetler ile bölerek her cinsten eşya için özel bir alan bulundurun. Mutfaklarınızda da şarap rafları ve aksesuarları yerleştireceğiniz raflar kullanabilirsiniz. Saklama kaplarını buzdolaplarınızda ve kuru bakliyatları sakladığınız dolabınızda da yer verebilirsiniz. Bu şekilde özellikle bakliyat dolabınızda bulunan yiyeceklerin tarihleri geçmeden kullanabilirsiniz.

 

Dolaplarınızı düzenli olarak temizleyin. Artık kullanmak istemediğinize karar verdiğiniz eşyalar varsa bunları elinizden çıkartın. Faydalı olacağı kişiler ile paylaşın Sık misafiriniz geliyorsa kanepelerinizi sandıklı almayı tercih edin. Yatak odalarında bulunan bazalarda ve sandıklı koltuklarda ender kullandığınız eşyaları muhafaza ederek dağınık görünümlerinden kurtulabilirsiniz.

Tüm Ailenin Katılacağı Temizlik Günü Belirleyin

Temizlik bir evin düzenli olması için önde gelen şartlar arasında yer alır. Tüm ailenin uygun olduğu günü tespit edin ve onlarında temizliğe katılmalarını sağlayın. Bu şekilde yapılan temizliğin kıymetini bilir ve dağıtmaktan çekinirler. Temizlik sırasında görev dağılımı yapın ve sadece görünen yerleri değil dolap içleri gibi görünmeyen yerleri de temizleyin. Bu şekilde gözünüzden kaçan ama artık kullanmadığınız eşyaları görebilirsiniz.

Evinizi temizlerken bütün aile birlikte zaman geçirebilir ve bundan keyif alabilirsiniz. Masalar temizlik sonrası ailecek akşam yemekleri yerken çok daha keyifli olur. Vidaxl eviniz için kaliteli ve şık mobilyalar, şarap rafları ve aksesuarlar bulabileceğiniz bir marka olarak dikkatleri çekiyor. Evinizin düzenli olmasını sağlayacak dolap ve rafları da firmanın ürünleri arasında bulmak mümkün oluyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25