• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ertek; “Laboratuvarlarımız uluslararası kriterlerde”

Ertek; “Laboratuvarlarımız uluslararası kriterlerde”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nün laboratuvarı uzun yıllardır Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olmaya devam ediyor.

“29 parametre ile test ediliyor”
ESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı, Su ve Atık Su Kalite Kontrol ve Laboratuvar, ülke genelinde laboratuvar alanında faaliyet gösteren belediyeler içerisinde 2012 yılından bu yana Doğu Anadolu da ilk ve tek akredite laboratuvar olma unvanına sahip. ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, TÜRKAK tarafından yapılan akreditenin aynı zamanda yüksek kaliteyi de temsil ettiğini dile getirdi. Genel Müdür Ertek, şunları kaydetti: “İçme suyu Arıtma Tesisimizden çıkan suyun kalitesi Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Avrupa Birliği(EC) standartlarına uygun niteliktedir. TS EN ISO/IEC 17025:2017 Standardına uygun laboratuvarımızdan her gün içme suyunun kalitesi belirli periyodlarda alınarak test edilmektedir. ESKİ’nin laboratuvarları 2012 yılında 7 parametre ile başladığı akreditasyon çalışmalarını 29 parametreye çıkartarak güvenirliğini taçlandırmıştır. Laboratuvarımız, kalite politikasının da gereği olan sürekli yenilenme ve gelişme esasını uygulamakta ve her yıl TÜRKAK tarafından yapılan denetimlerle akredite olunan deney sayısına yenileri de ekleyerek çerçevesi genişletilmektedir.” şeklinde konuştu.
“Uluslararası kabul kriterlerine haiz”
Laboratuvarda alanında uzman personelin akreditasyon gereği, Kalite Yönetim Sistemi, Deney Metotları ve cihazlarla ilgili eğitim aldıklarını hatırlatan Ertek, “Cihazların yıllık kalibrasyonu yaptırılmakta ve sertifikalandırılmaktadır. Kaliteyi ve güvenilirliği esas alan laboratuvarlarımız TÜBITAK UME tarafından yapılan laboratuvarlar arası karşılaştırmalı deneylere her sene iştirak etmekte ve başarılı sonuçlar almaktadır. Akredite olunan bir çok parametrenin yanında Bakır, Bor, Krom, Nikel ve Selenyum parametreleri de TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda eklenerek toplam parametre sayısını 29’e yükseltmiştir. Laboratuvar su kalite kontrolünü sadece arıtma tesisiyle sınırlı tutmamaktadır. Aynı zamanda şehirdeki 75 farklı noktadan belirli periyotlarda su numunesi alınıp analiz yapılmaktadır. Şehir merkezi ve ilçelerimizde her gün yaptığımız klor ölçümleri ile Serbest Klor ve Toplam Klor parametrelerinden akredite olmuş Doğu Anadolu’da ilk ve tek olan laboratuvarımız uluslararası kabul kriterlerine kavuşmuştur."

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25