Erzurum bürokraside zirvede: 5 vali aynı memleketten çıktı
Erzurum ve Adana, 5’er valiyle listenin zirvesini paylaşırken, Ankara, Elazığ ve Kayseri 4’er valiyle sıralamada öne çıktı.
Türkiye genelindeki mevcut valilerin memleket bilgileri üzerinden yapılan değerlendirmede Erzurum, bürokrasiye kazandırdığı vali sayısıyla dikkat çekti. Listeye göre farklı illerde görev yapan 5 vali Erzurumlu.
Erzurumlu 5 vali
Verilen listeye göre Erzurumlu valiler arasında Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Edirne Valisi Yunus Sezer, İstanbul Valisi Davut Gül, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer bulunuyor. Bu 5 isim halen farklı illerde valilik görevlerini sürdürüyor.
Erzurum’un mevcut vali dağılımındaki dikkat çekici konumu, kentin mülki idare alanında yetiştirdiği bürokratları da gündeme taşıdı.
Zirvede Erzurum ve Adana var
Valilerin memleketlerine göre yapılan dağılımda Erzurum ve Adana 5’er valiyle ilk sırada yer aldı.
Bu iki ilin ardından Ankara, Elazığ ve Kayseri 4’er valiyle öne çıktı. Antalya, Sinop, Trabzon, Çorum, Malatya, Bitlis ve Ordu ise birden fazla vali yetiştiren iller arasında yer aldı.
Erzurumlu valiler farklı kentlerde görev yapıyor
Listede Erzurum doğumlu olarak yer alan isimlerin Türkiye’nin farklı bölgelerinde valilik görevlerini yürütmesi dikkat çekiyor.
Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Edirne Valisi Yunus Sezer, İstanbul Valisi Davut Gül, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Erzurum’u valilik düzeyinde temsil eden isimler olarak öne çıkıyor.
Erzurum Valisi Aydın Baruş ise Edirne doğumlu
Mevcut listede Erzurum Valisi Aydın Baruş’un memleketi ise Edirne olarak gösteriliyor. Erzurum Valiliğinin resmi bilgilerinde de Baruş’un 1968 yılında Edirne’de doğduğu belirtiliyor.
Valilerin memleketlerine göre hazırlanan dağılım, Türkiye’deki mülki idare kadrosunun illere göre dikkat çekici bir haritasını ortaya koydu.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.