• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Erzurum Devlet Tiyatrosu Perdelerini Açıyor

Erzurum Devlet Tiyatrosu Perdelerini Açıyor

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) 2012-2013 tiyatro sezonunu "Mekruh Kadınlar Mezarlığı" adlı oyunla açıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü rejisörlerinden oyunun yönetmeni Zafer Kayaokay, düzenlediği basın toplantısında, EDT'nin yeni sezonu "Mekruh Kadınlar Mezarlığı" adlı oyunla açacağını belirtti.

Ayla Kutlu'nun yazdığı, Zeynep Kaçar'ın oyunlaştırdığı oyunda 36 kişinin sahne alacağını belirten Kayaokay, oyunun müziğinin Can Atilla tarafından yapıldığını söyledi.

Türkiye genelinde ilk defa destansı bir kadın oyunu oynayacaklarını ifade eden Kayaokay, "Bugün medyanın en fazla yer verdiği Türkiye'nin ciddi problemlerinden birisi kadın meselesidir. Özellikle kadınlara yapılan haksızlıklar ve kadınların maruz kaldığı baskılar oyunda Ayla Kutlu'nun eserinden yola çıkılarak anlatılıyor. Birazcıkta toplumun algısı anlamında nelerin var olduğu, nelerin var olmadığını anlatan bir oyun" dedi.

Oyunda, Kur'an-ı Kerim'de insanlara verilen nasihatlerinde anlatıldığını ifade eden Kayaokay, şunları kaydetti:

"Kadının ne kadar kutsal olduğunu ve dinen bu coğrafyada ne kadar önemli olduğunu anlatan bir oyun. Şu anda Türkiye'nin çok acı yaşadığı kadın katliamlarına 'dur' diyen bir oyun. Kadının yaşadığı tüm sıkıntıları anlatan hoş bir destan. Erzurum'da mükemmel bir kadro var. Hazırlık aşamasında hiç zorlanmadık. Dünyanın en rahat işini yaptım. Bundan sonra seyircinin ne söyleyeceği önemli."

Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Burcu Aksakal da yeni sezonda bu oyunla birlikte 3 yeni oyun daha sahneleyeceklerini söyledi. Bu sezon her ay dışarıdan bir turne oyunu almayı düşündüklerini ifade eden Aksakal, "Erzurum seyircisini bu sezon daha fazla oyunla buluşturacağız. Perdelerimizi bu oyunla açıyoruz. Umarım herkes beğenir. Oyun için çok severek çalıştık" dedi.

Yasemin Erbulun, Kuvvet Yurdakul, Bahar Başar, Nazlı Polattaş, Levent Aras, Fatma Kum, Merve Gül, Burak Altay, Cengiz Toraman, Sezai Yılmaz, Işın Yıldız, Burcu Aksakal, Gökhan Kocaoğlu, Emrah Keskin, Mehmet Yıldız'ın rol aldığı oyunun, Ekim ayı boyunca her hafta Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri seyirciyle buluşacağı kaydedildi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25