• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Erzurum'a Yeni Müdür...

Erzurum'a Yeni Müdür...

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne atanan Cumhur Hakkı Çankaya, görev ve çalışma alanlarıyla ilgili, Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'le birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne atanan Cumhur Hakkı Çankaya, görev ve çalışma alanlarıyla ilgili, Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'le birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleşen toplantıda ilk olarak Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik konuştu. Yeni kurulan İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün, İl Sağlık Müdürlüklerinin yüzde 70'lik görevini üsleneceğini söyleyen Vançelik, İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine önemli görevlerin verileceğini söyledi.

Vançelik den sonra konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya; "Sağlıkta dönüşüm programlarının bir parçası olan yeni teşkilatlanma bünyesinde bana tevdi edilen Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Göreve başladığım tarih itibariyle hızlıca kurumsallaşarak Halk Sağlığı Yönetim Rehberi doğrultusunda teşkilat yapısı ve personel yapılanmasını tamamlamış bulunmaktayız" dedi.

Kurumun çalışma alanlarıyla ilgili bilgiler veren Çankaya; 6 ilçe hastanesi; Köprüköy, Narman, Şenkaya, Olur, Uzundere ve Pazaryolu Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

Ayrıca, Aile hekimliği ve toplum sağlığı hizmetlerinin, adli tabiplik hizmetlerinin, tütün ve tünün ürünlerinin kullanımı, alkol ve madde bağımlılığı konusunda vatandaşın bilgilendirilmesi, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede uygulanacak prosedürler ve personelinin rolü konulu eğitimler yaparak bu konuda yeni programlar geliştirmek gibi önemli görevleri üstlenecek olan Erzurum İlk Halk Sağlığı Müdürlüğü üç ana hizmet binasıyla; Gez Mahallesi hastaneler caddesinde A ve B blokları, Halk Sağlığı Laboratuvarı Çırçır Mahallesi Yenişehir Kavşağı üstündeki adresinde C Blok ek hizmet binasında çalışmalarını sürdürecek.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik de, gelen sorular üzerinde kapalı mekanlarda uygulanan sigara yasağı ve yürüttükleri denetimlerle ilgili olarak bilgi verdi.

2009 yılından beri uygulanan denetimlerde artık kamu kurumlarında bu uygulamanın oturduğunu, denetimlerin her yıl biraz daha artarak özel iş yerlerinde yapıldığını söyledi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25