Erzurum’da 529 yıllık vakıf geleneği! Sünnet olan çocuklara bisiklet ve forma hediye edildi
Programa katılan Vali Aydın Baruş, 529 yıllık köklü bir vakıf geleneğinin bugün de yaşatılmasının büyük anlam taşıdığını belirterek Sultan II. Bayezid Han’ı ve bu hayrı başlatan ecdadı rahmet ve minnetle andı.
529 yıllık vakıf geleneği yaşatılıyor
Erzurum’un tarih boyunca vakıf kültürünün en köklü merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Aydın Baruş, vakıfların; komşuyu, yetimi ve ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmayan kadim medeniyet anlayışının en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı.
Sünnet olan çocuklar, program kapsamında şehrin manevi muhafızlarından Abdurrahman Gazi Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek dua etti. Çocuklar daha sonra Ulu Camii’ni ziyaret ederek manevi atmosferi yaşadı.
Çocuklara bisiklet ve Erzurumspor forması
Erzurum Bar Ekipleri'nin gösterisiyle renklenen programın sonunda Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri tarafından sünnet olan çocuklara bisiklet ve Erzurumspor forması hediye edildi.
Bu arada Vali Aydın Baruş’un makam aracı da sünnet aracı olarak süslendi. Çocuklar, süslenen araçla kent merkezinde gezdirildi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.