Sağlık Bakanlığı gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçler hakkında anne adaylarının doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak amacıyla Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı yürütüyor. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’de gebe bilgilendirme sınıfları ve okullarıyla bu doğrultuda çalışmalar yapıyor.
Yakutiye İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ceylanoğlu Sağlıklı Hayat Merkezindeki gebe bilgilendirme sınıfının açılışı, İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir tarafından gerçekleştirildi. Bedir açılışta yaptığı konuşmasında, “Değerli anne adaylarımızı sağlıklı bir gebelik geçirmeleri ve bebeklerini sağlıkla dünyaya getirebilmeleri için gebe bilgilendirme sınıflarımıza bekliyoruz.” dedi.
Aziziye İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Aziziye Sağlıklı Hayat Merkezindeki gebe bilgilendirme sınıfına katılan anne adaylarından Elif Dedeoğlu Akdağ, ilk doğumunun sezaryenle gerçekleştiğini ancak bu eğitimler sayesinde ikinci doğumunu normal yolla gerçekleştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Akdağ, bu sınıflarda edindiği bilgilerle doğum öncesi ve doğum sonrası süreçlerde hem kendisinin hem de bebeğinin sağlığı hakkında bilinçlendiğini, anne sütünün önemini daha iyi anladığını, gebelikte karşılaştığı sorunlarla nasıl baş edeceğini öğrendiğini ve normal doğuma olan inancının arttığını belirtti.
Gebe bilgilendirme sınıfları; sağlıklı hayat merkezleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde ücretsiz hizmet veriyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyen anne adayları, aile hekimleriyle iletişime geçerek sınıflara katılabiliyor.
Erzurum’da anne adayları gebe bilgilendirme sınıfı ile doğuma hazırlanıyor

Erzurum’da hizmete giren gebe bilgilendirme sınıfları; sağlıklı hayat merkezleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde ücretsiz hizmet veriyor.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 12:54 - Palandöken Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu'ndan kaset şarkıları konseri
- 11:24 - Rektör Hacımüftüoğlu, kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek adına bir dizi görüşme gerçekleştirdi
- 11:15 - Erzurum, 3D yazılımla hızlı ve kaliteli üretime geçti...
- 11:09 - Erzurum'da Ocak ayında 116 bin 269 kişi uçtu
- 11:03 - Trafiğe açık yolda yarış yaptılar
- 15:38 - Erzurum’da trafik kazası; 4 yaralı
- 14:45 - İhlas Pazarlama başarılı ofis ve personellerini ödüllendirdi
- 14:35 - Erzurum Tarım Konseyi toplantısı gerçekleştirildi
- 14:24 - Erzurum'da 350 litre sahte etil alkol ele geçirildi
- 14:15 - Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
- 11:17 - ETSO’da ""Gıda Güvenliği ve Hijyen" semineri
- 09:43 - Jandarmadan uyuşturucu tacirleri ve kaçakçılara operasyon
- 09:37 - Tanrıver: "İhracatımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz"
- 19:00 - Gazeteci Yazar Vahdet Nafiz Aksu'nun kaleminden: 'Kimsesiz kız çocuğu'
- 18:47 - Erzurum Teknik Üniversitesi, teknik üniversiteler birliğinin kuruluşunda yer aldı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.