• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Erzurum'da ‘Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi’

Erzurum'da ‘Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi’
Erzurum'da yaşamış ve vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidin anısına duyulan saygı ve minnettarlığı ifade etmek amacıyla ‘Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi’ne başlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki Çini ve Seramik atölyelerinde, “Aziz Hatıralarımıza Vefa” projesi kapsamında, 25 özel gereksinimli birey ve 50 korunmaya muhtaç öğrenci tarafından hazırlanan çini eserleri inceledi.
Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi" Erzurum'da yaşamış ve vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidin anısına duyulan saygı ve minnettarlığı ifade etmek amacıyla başlatıldı. Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki Çini ve Seramik atölyelerinde gerçekleştirilen bu projede, 25 özel gereksinimli birey ve 50 korunmaya muhtaç çocuk, Türk Çini sanatından esinlenerek hazırladıkları eserlerle şehitlerimizin hatıralarına vefa borçlarını somut bir şekilde ortaya koydular. Türk Çini sanatı ürünü olan Türk Bayrağı ve şehitlerin isminin yer aldığı el yapımı çini tabaklar hazırlanarak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde 357 Şehit yakını aileye korunma ve bakım altındaki çocuklar tarafından verilecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Engelli vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın, her birini yüreğimize kazıdığımız aziz şehitlerimizin isimlerini işleyerek ortaya çıkardıkları her eserde kıymetli bir iz var. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde şehit yakınlarımıza hediye edilecekler. Güzel yüreklerine sağlık." dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25